x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Cartel ALFA pichetează Ministerul Muncii. Care sunt nemulțumirile

Cartel ALFA pichetează Ministerul Muncii. Care sunt nemulțumirile

29 Dec 2020   •   12:06
Cartel ALFA pichetează Ministerul Muncii. Care sunt nemulțumirile

Confederația Națională Sindicală Cartel ALFA pichetează Ministerul Muncii pentru majorarea salariului minim, după ce Executivul a anunțat creșterea acestuia cu doar 41 de lei, începând cu 2021.

"40 de lei în plus la salariul minim, cât a anunţat Guvernul, nu acoperă nici măcar cheltuielile suplimentare pentru măşti şi alte elemente de protecţie individuală. Confederaţia Naţională Sindicală "Cartel ALFA" decide declanşarea unei serii de acţiuni de protest, având ca scop creşterea veniturilor lucrătorilor. Acţiunile de protest debutează marţi, 29 decembrie 2020 ora 10.00 printr-o acţiune de pichetare a Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale !

Preţurile au crescut şi vor continua să crească. La fel şi productivitatea a crescut. În 2020 productivitatea a crescut cu 4,4%, deşi creşterea de anul trecut a salariului minim s-a bazat pe o estimare de 3,9%. În prezent, în România, productivitatea este la jumătate din media uniunii Europene, pe când salariile sunt doar la un sfert. (...) Guvernul refuză să ia act de aceste evoluţii şi să le transpună legislativ prin ajustarea corespunzătoare a salariului minim. Menţinerea acestui nivel al salariului minim, fără măsuri de îngheţare a preţurilor, este un furt din munca lucrătorilor, în beneficiul acţionarilor şi capitalului", se arată în comunicatul organizaţiei.

×
Subiecte în articol: protest salariu minim cartel alfa