x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Ce și cum să gândești pentru a rămâne tânăr. Idei revoluționare pentru a încetini procesul de îmbătrânire

Ce și cum să gândești pentru a rămâne tânăr. Idei revoluționare pentru a încetini procesul de îmbătrânire

de Redacția Jurnalul    |    12 Apr 2024   •   14:30
Ce și cum să gândești pentru a rămâne tânăr. Idei revoluționare pentru a încetini procesul de îmbătrânire
Sursa foto: Unsplash.com

Cercetările în domeniul longevității au devenit, de mai mult timp, un domeniu extrem de serios pentru comunitatea științifică. Iar teoriile în acest sens au devenit din ce în ce mai ambițioase.

Una dintre vocile cele mai autorizate în domeniu, dr. David Sinclair, autorul cărții „Lifespan. De ce îmbătrânim și cum să nu o mai facem”, postulează că procesul de îmbătrânire poate fi nu doar încetinit, ci și inversat.

Experimentele de reprogramare genetică, pe de-o parte, dar și schimbarea stilului de viață (postul intermitent, expunerea la frig, practicarea de exerciții fizice cu intensitatea potrivită și consumul unei cantități mai reduse de carne), pe de altă parte, ne ajută să trăim mai mult și mai sănătos. În viitorul apropiat nu numai că ne vom putea simți mai tineri, ci realmente vom fi mai tineri. David Sinclair propune o viziune științifică îndrăzneață despre viitorul omenirii și schimbă fundamental modul în care ne raportăm la bătrânețe. Combinând știința de ultimă oră cu fragmente fascinante de istorie, sociologie și moralitate, dr. David Sinclair ne convinge că nu este doar posibil să trăim peste 100 de ani, este chiar inevitabil. Cartea este împărțită în trei părți: ce cunoaștem (trecutul), ce descoperim (prezentul) și încotro ne îndreptăm (viitorul).

În România, Senatul Științific al Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României a organizat un concurs de idei pe această temă, iar cea mai bună dintre ele va fi premiată.

„În prezent, un juriu format din experți de renume din domeniul științific va începe procesul de evaluare a tuturor propunerilor primite în vederea identificării celor mai promițătoare și inovatoare idei care ar putea aduce contribuții semnificative în domeniul anti-aging-ului. Câștigătorul concursului va fi anunțat pe 30 aprilie, iar premiul, în valoare de 5.000 de euro, va fi acordat la începutul lunii mai”, anunță FDVDR.

Printre ideile cele mai promițătoare ale concursului se numără cele referitoare la regenerare celulară și rescrierea ADN-ului, sau tratamentul timpuriu cu colagen, pentru a ameliora simptomele îmbătrânirii.

 

 

×