„Eu vreau ca statul român să fie sustenabil și predictibil. Acest lucru, dacă doriți să purtăm discuția pe colțul mesei și când e an electoral sau când cineva dorește să iasă cu ceva favorabil oamenilor, vine și spune, domnule mărim..Eu vreau să creez un mecanism, la fel ca la salariul minim european, fiindcă o societate se comportă și este sustenabilă pe o perioadă lungă de timp când politicul nu intervine în funcție de ceva subiectiv”, spune Marcel Ciolacu.
El arată că atunci când s-a stabilit un plafon de neimpozitare pentru pensiile mai mici de 2.000 de lei „era o anumită putere de cumpărare, era o anumită inflație, scumpiri”.
„Nu am avut criză energetică. Deci, trebuie în funcție de puterea de cumpărare, acest mecanism să funcționeze singur, nu să vină un prim-ministru care să spună: m-am gândit eu să vă măresc. Nu. Vine de la INS, e statistic, ca la salariul minim. Să nu mai decidă Guvernul, împreună cu patronatele, sindicate. E un mecanism. Indiferent dacă faci o reformă fiscală, dacă nu închizi întreg lanțul în ceea ce privește sustenabilitatea și predictibilitatea, nu faci nimic”, încheie premierul Ciolacu.
Anterior, el a cerut Ministerului de Finante să prezinte impactul de mărire la 3.000 de lei a pragului până la care nu se impozitează pensiile.
(sursa: Mediafax)