x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Clotilde Armand avertizează în privința clădirilor cu risc seismic ridicat

Clotilde Armand avertizează în privința clădirilor cu risc seismic ridicat

03 Noi 2022   •   10:20
Clotilde Armand avertizează în privința clădirilor cu risc seismic ridicat

Primarul Sectorului 1 al Capitalei, Clotilde Armand, susține că, joi dimineața, cutremurul din Buzău s-a resimțit puternic în București. Ea atrage atenția că în Capitală 2.400 de clădiri sunt încadrate în categoria cu risc seismic ridicat.

„Cutremurul de azi dimineață înregistrat a fost cel mai puternic din ultimii doi ani din România și s-a resimțit puternic în Sectorul 1. Bucureștiul are circa 2.400 de clădiri cu risc seismic, iar Sectorul 1 este catalogat drept cea mai periculoasă zonă din Capitală în cazul unui cutremur. Cu toate aceste date niciun primar, niciun parlament, niciun Guvern și nici un președinte de țară n-au luat problema prea în serios. S-au bazat cu toții pe noroc. 32 de ani”, susține Clotilde Armand într-o postare pe Facebook.

Ea susține că în acest moment există o legislație „care mai degrabă nu-ți permite să consolidezi clădirile cu risc seismic”.

„Degeaba avem un buget generos la Sectorul 1 dacă n-avem atribuții administrative! Codul Administrativ actual este o aiureală pentru primăriile din București. O spun din nou răspicat: Capitala are nevoie de o nouă lege care să permită primăriilor să acționeze”, adaugă primarul.

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP) a revizuit la 5,4 magnitudinea cutremurului produs joi dimineața în județul Buzău.

(sursa: Mediafax)

×