x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Controale de AMPLOARE la Dragonul Roșu. Amenzi de peste 76.000 de lei

Controale de AMPLOARE la Dragonul Roșu. Amenzi de peste 76.000 de lei

10 Feb 2022   •   09:43
Controale de AMPLOARE la Dragonul Roșu. Amenzi de peste 76.000 de lei

Controale de amploare se desfășoară la Dragonul Roșu pentru respectarea legislației în domeniu. Au fost aplicate 14 amenzi contravenționale, în sumă totală de peste 76.000 de lei.

Operaţiunea se numește "Picătura chinezească" și a fost iniţiată de ANPC.

Au fost controlați 20 de agenți economici, s-au aplicat sigilii pe spații de depozitare şi vânzare a unor articole îmbrăcăminte, electronice şi electrocasnice, papetărie, care nu aveau etichete sau elemente de identificare în limba română şi unele erau posibil contrafăcute. Totodată, unii peratori economici comercializau produse fără autorizaţie. Au fost retrase de la vânzare produse neconforme în valoare de peste 100.000 de lei.

Comisarii CRPCR Bucureşti-Ilfov au solicitat verificări suplimentare ale reprezentanţilor Secţiei de Investigare a Crimei Economice (SICE) Ilfov.
"Sfântul Gheorghe se luptă cu balaurul, noi ne luptăm cu Dragonul, până când din roşu îl albim! Problema mare este că dragonul, spre deosebire de balaur, are câteva mii de capete. Toate trebuie pieptănate, aranjate şi învăţate să respecte legea! Indiferent de câte resurse va fi nevoie, vom curăţa până la urmă această sursă de mărfuri, de cele mai multe ori necorespunzătoare! Tortura picături chinezeşti continuă!",spune Horia Constantinescu, preşedintele ANPC.

Dragonul Roșu este cel mai important centru de comercializare en-gros din România.

×
Subiecte în articol: dragonul rosu