x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Crește numărul de mașini furate. Cele mai multe au fost găsite la frontiera cu Ungaria

Crește numărul de mașini furate. Cele mai multe au fost găsite la frontiera cu Ungaria

de Redacția Jurnalul    |    14 Iul 2024   •   18:20
Crește numărul de mașini furate. Cele mai multe au fost găsite la frontiera cu Ungaria

Numărul maşinilor furate, descoperite de polițiștii de frontieră, a crescut în anul 2024. Este vorba despre mașinile găsite în primele șase luni ale anului, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

Poliția de Frontieră anunță că „în primele şase luni din anul 2024, în urma misiunilor desfăşurate în punctele de trecere a frontierei şi în zona de competenţă, poliţiştii de frontieră au descoperit 167 autovehicule aflate în atenţia autorităţilor, fiind semnalate ca suspecte a fi furate (131 autoturisme, 11 camioane, 17 microbuze, 5 remorci şi 3 motociclete), în creştere cu aproximativ 60% faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior (103 autovehicule).”

Cele mai multe autovehicule furate au fost descoperite la frontiera cu Ungaria, la Petea și Borş. Alte cazuri au fost înregistrate la frontiera cu Bulgaria, la Giurgiu şi Calafat, dar şi la graniţa cu Republica Moldova, la Albiţa.

Persoanele implicate sunt cetăţeni bulgari, croaţi, greci, moldoveni, sârbi, polonezi, români, turci, unguri şi ucraineni.

În urma analizei, s-a constatat că principalele ţări de unde proveneau autovehicule aflate în atenţia autorităţilor, care au fost depistate la frontiere sunt România, Germania, Marea Britanie, Italia, Franţa, Belgia și Elveţia. Cele mai multe maşini depistate sunt din categoria autoturismelor de lux şi din clasa de mijloc.

„În majoritatea cazurilor, cei care se aflau la volanul maşinilor respective au declarat, pe timpul verificărilor, că nu ştiau că autoturismele se află în atenţia autorităţilor, ei fiind doar „cumpărători de bună credinţă”. Totodată, parte dintre aceștia au motivat că au primit o sumă de bani pentru a transporta maşina în România şi nu cunoşteau că aceasta se află în atenţia autorităţilor”, au explicat polițiștii de frontieră.

×
Subiecte în articol: frontieră masini furate