x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Cum recunoşti whisky-ul contrafăcut

Cum recunoşti whisky-ul contrafăcut

04 Aug 2018   •   19:55
Cum recunoşti whisky-ul contrafăcut

În comerţ există multe feluri de produse alcoolice contrafăcute. Dacă vrei să nu pierzi bani şi să nu te enervezi degeaba, iată cum să recunoşti o sticlă falsă de whisky.

În  primul rând trebuie să verificat dacă timbrul este intact. În acelaşi timp, cantitatea de whisky din sticlă este un indicator al originii băuturii. De cele mai multe ori, variantele originale sunt pline doar până la jumătatea gâtului sticlei, iar în cazuri rare până la gât. O sticlă prea plină poate fi semn că băutura este contrafăcută. Şi eticheta este foarte importantă. Chiar dacă ţi se pare ciudat, dacă cumperi o sticlă de whisky scump atunci este bine o să verifici cu o lupă. Uită-te după claritatea imaginii. Aceasta trebuie să fie clară, fără dungi fine verticale. Un alt pas este verifiicarea fundului sticlei. Whisky-ul îmbuteliat înainte de 1970 va avea sedimente pe fund. Lipsa acestora este un semn că sticla a fost reumplută cu altă băutură. Totodată,  dacă învârţi sticla şi capacul pare să se desprindă, dacă eticheta se dezlipeşte pe la colţuri sau suferă alte modificări este bine să iei în considerare că ai în faţă un produs contracfăcut. Bradurile serioase sunt foarte atente şi la aceste aspecte. La fel de importantă este şi documentarea.  Caută pe internet site-ul producătorului şi, apoi, verifică dacă toate elementele se potrivesc cu produsele expuse online. Nuanţele de culoare ale capacului sau etichetei trebuie să fie la fel, fontul folosit pentru scriere trebuie să fie acelaşi.

Alte indicaţii

Agită sticla: Whisky-ul de calitate, cu peste 40% concentraţie alcoolică va face bule care vor rezista 20-30 de secunde. Dacă acestea dispar imediat înseamnă că în sticlă este altceva.

 

Uită-te la margini:  Dacă cumperi o sticlă veche de whisky este suficient să te uiţi la marginile etichetei. Vei observa dacă a fost lipită din nou, pentru că se vor vedea urme proaspete de adeziv.

 

Cântăreşte sticla: Falsificatorii folosesc sticle mai uşoare pentru a îmbutelia băutura contrafăcută. Nu trebuie decât să cântăreşti în mână produsul şi îţi vei da seama de greutate

Whisky este băutura alcoolică obţinută prin distilarea unei plămezi din cereale, după zaharificarea prin diastază a malţului conţinut în aceasta.

 

 

 

 

×
Subiecte în articol: whisky-ul contrafăcut