x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Cum să-ţi faci singur firmă

Cum să-ţi faci singur firmă

22 Aug 2018   •   13:58
Cum să-ţi faci singur firmă

Dacă vreţi să vă înfiinţaţi o firmă, trebuie să ştiţi că vă costă în jur de 300 de lei în caz că decideţi să vă întocmiţi şi să umblaţi singuri cu actele.

Primul pas este să alegeţi numele firmei, şi în acest sens e bine să aveţi trei posibile nume pentru a vă asigura că primele  opţiuni nu sunt rezervate, şi să depuneţi cererea de rezervare la Registrul Comerţului cu denumirea finală. Cererea se poate obţine direct de la instituţie sau se poate descărca de pe site-ul  Oficiului Naţional al Registrului Comerţului.

Pasul al doilea constă în alegerea sediului social. Pentru asta aveţi nevoie de un contract de proprietate/de închiriere/de comodat/contract de leasing imobiliar şi de acordul vecinilor. Documentele trebuie depuse în copie certificată de asociaţii firmei sau în copie legalizată.

Pasul al treilea este redactarea actului constitutiv. Acest document stabileşte obiectul de activitate al firmei, obligaţiile şi drepturile asociaţiilor şi administratorului, modalitatea de lichidare sau de dizolvare a societăţii comerciale şi participarea asociaţilor la pierderi şi beneficii. Există modele de acte constitutive pe Internet pe care le puteţi consulta şi completa în funcţie de ce firmă doriţi să înfiinţaţi.

Pasul al patrulea este depunerea capitalului social. Trebuie să mergeţi la o bancă pentru a depune capitalul social, în valoare de 200 de lei, într-un cont deschis pe baza cererii de rezervare pe care e important să o aveţi, în original. Chitanţa obţinută de la bancă trebuie depusă în original la dosarul de înfiinţare a firmei.

Pasul al cincilea constă în completarea dosarului şi depunerea acestuia la Registrul Comerţului.

Dosarul care trebuie depus la Registrul Comerţului cuprinde  cererea de înregistrare, Dovada verificării disponibilităţii şi rezervării firmei (original), Actul constitutiv (original), Documentul care atestă dreptul de folosinţă asupra spaţiului cu destinaţie de sediu social (copie), chitanţa de la bancă, actele de identitate ale fondatorilor şi administratorilor, Specimenele de semnătură ale reprezentanţilor societăţii (original), Dovezile privind plata tarifului legal de 122 lei pe pagină. Odată depus dosarul, societatea va fi înfiinţată în doar trei zile.

 

×
Subiecte în articol: infiintare firma