x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Cum scapi de mirosul urât din covor

Cum scapi de mirosul urât din covor

12 Feb 2019   •   20:50
Cum scapi de mirosul urât din covor

Fibrele sintetice, praful sau petele de tot felul menţin mirosul neplăcut din covoare, care se simte mai ales în sezonul rece, atunci când casa este aerisită mai rar. Iată câteva idei care te ajută să scapi de acestea.

Oţetul poate fi eficient mai ales dacă ai animale în casă. Îl poți salva dacă pregătești o soluție din 2 căni de apă caldă, 2 căni de oțet și o jumătate de cană de praf de copt. Amestecă bine și pulverizează soluția pe covor folosind un recipient cu pulverizator. Las-o să se usuce bine și aerisește casa.

Folosește un aparat cu aburi

Caută un astfel de aparat care poate fi folosit pe toate tipurile de suprafeţe, pe faianță, covoare, parchet sau geamuri și folosește-l cu încredere. Aburul fierbinte distruge bacteriile, iar motorul puternic aspiră praful, covoarele rămânând mult mai curate, fără mirosuri neplăcute. În plus, acesta şi igenizează.

Covoarele noi

De cele mai multe ori covoarele noi miros puternic a chimicale și vopseluri. Oricât ar fi de frig afară, trebuie să deschizi larg ferestrele când așterni pe jos covorul cel nou. Izul chimic de adezivi și vopseluri poate fi deranjant pentru persoanele care suferă de alergii. Pregătește o soluție din două părți de apă călduță și o parte de oțet și pulverizează soluția pe spatele covorului. Las-o să se usuce, apoi întoarce covorul pe față și repetă acțiunea. La final, aeriseşte.

Borax, împotriva mirosului de mucegai

Folosit la producerea dezinfectanților și detergenților boraxul este una dintre cele mai bune soluții împotriva mucegaiului din covoare. Ai grijă să îți protejezi mâinile cu mănuși de menaj și să folosești o mască de protecție când folosești borax. Dar, dacă ai mucegai în covoare, aceasta este cea mai bună metodă. Scoate covorul la soare, presară borax pe toată suprafața, și pe față și pe dos, unde de obicei persistă mucegaiul, și lasă substanța să acționeze câteva ore. Apoi aspiră totul bine, de câteva ori, să fii sigură că ai adunat toate urmele de borax.

Specialiştii recomandă praful de copt. Cumpără o cantitate apreciabilă și presară pe covorul care miroase neplăcut. Lasă praful de copt să acționeze peste noapte și a doua zi curăță praful alb cu aspiratorul.

×