x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Un cutremur puternic ar putea avea loc în luna octombrie 2023. Care este explicația științifică

Un cutremur puternic ar putea avea loc în luna octombrie 2023. Care este explicația științifică

de Redacția Jurnalul    |    12 Oct 2023   •   13:00
Un cutremur puternic ar putea avea loc în luna octombrie 2023. Care este explicația științifică
Sursa foto: INFP

Două eclipse se vor petrece în această lună, motiv pentru care există posibilitatea producerii unui cutremur în perioada 14 - 28 octombrie 2023.

Legătura neștiută dintre eclipse și cutremure. Un seism puternic ar putea avea loc luna aceasta

Cercetătorii spun că ar exista o legătură între aceste fenomene astronomice și seisme.

Eclipsa de Soare inelară care avea loc pe 14 octombrie 2023 iar eclipsa parțială de Lună din 28 octombrie 2023, ar putea fi însoțită de un cutremur.

Oamenii de știință japonezi susțin că atunci când Pâmântul, Luna şi Soarele se aliniază, forţele de atracţie ale acestora sunt mai puternice și se pot produce astfel maree şi cutremure.

"Munca noastră arată că există legături între forţa mareelor, intensitatea şi frecvența unor cutremure“, explică un profesor de la Universitatea din Tokyo şi unul dintre autorii studiului.

Cercetătorii spun că doar cutremurele puternice sunt influențate de fenomenele astronomice. 

De exemplu, eclipsa inelară de Soare din 14 decembrie 2001 a fost precedată de un cutremur de magnitudinea 7,6 grade pe scara Richter în Gujarat, India. Eclipsa inelară de Soare din 7 februarie 2008 a fost urmată de peste 100 de cutremure pe coastele de vest ale Mexicului şi Statelor Unite.

Anul acesta, eclipsa de Lună din 7 august a fost însoţită de o serie de cutremure în lume, mai ales în Grecia, Turcia şi China, scrie adevarul.ro.

â

 

×
Subiecte în articol: eclipsa cutremur