x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Drogul care face copiii "zombie"

Drogul care face copiii "zombie"

de Theodora Şutiu    |    10 Oct 2018   •   11:02
Drogul care face copiii "zombie"

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu, marţi, referitor la tinerii surprinşi în stare de inconştienţă pe străzile oraşului Câmpia Turzii, din judeţul Cluj, din cauza unui drog periculos denumit "zombie", anunţă instituţia.

Consumul acestor halucinogene sintetice este foarte popular în SUA, dar a ajuns şi în România. Simptomele pe care le manifestă consumatorii pot porni de la confuzie până la nebunie, în funcţie de dozaj şi nivelul de toleranţă. "Imaginile surprinse arată mai mulţi tineri care par a fi sub influenţa acestor substanţe şi care zac prăbuşiţi pe trotuare şi prin parcurile localităţii, tineri despre care presa relatează că au ajuns, în cele din urmă, în stare gravă, la spital. Poliţiştii au declanşat o anchetă. Din primele rezultate, se pare că a rezultat că ar fi consumat un drog nou introdus pe piaţa consumatorilor de droguri din România, extrem de periculos, denumit sugestiv ”Zombie”", se arată în comunicat.

Două persoane au fost arestate la Câmpia Turzii, la finalul lunii septembrie, după un filaj de aproape un an, într-un dosar instrumentat de DIICOT şi BCCO Cluj. 

 

 

×
Subiecte în articol: drogul zombie