x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Elena Lasconi, către ÎPS Teodosie: „E coloana rusă din România. Un personaj care s-a rupt nu doar de societate, dar şi de Dumnezeu"

Elena Lasconi, către ÎPS Teodosie: „E coloana rusă din România. Un personaj care s-a rupt nu doar de societate, dar şi de Dumnezeu"

de Redacția Jurnalul    |    25 Iun 2024   •   11:15
Elena Lasconi, către ÎPS Teodosie: „E coloana rusă din România. Un personaj care s-a rupt nu doar de societate, dar şi de Dumnezeu"

Primarul din Câmpulung Mușcel, Elena Lasconi, ia atitudine față de declarațiile ÎPS Teodosie și spune că ”nu este datoria femeii să suporte abuzul într-un cuplu, ci a bărbatului să nu-l comită”.

”Nu este datoria femeii să suporte abuzul într-un cuplu, ci a bărbatului să nu-l comită. Iar asta e valabilă şi în relaţii de cuplu. Şi în relaţii de prietenie. Şi în business. Şi în politică. Şi peste tot”, a scris, luni, pe Facebook, Elena Lasconi.

Ea a adăugat că ”abuzul nu trebuie niciodată tolerat”.

”Sfatul meu pentru orice persoană abuzată este să se depărteze de prezenţa toxică din viaţa ei.

O astfel de prezenţă toxică în societatea românească este şi ÎPS Teodosie, ce reprezintă coloana rusă din România. Astfel de declaraţii repetate tot mai des ne arată un personaj care s-a rupt nu doar de societate, dar şi de Dumnezeu. Ce trist”, a mai scris Elena Lasconi.

Edilul candidează pentru președinția USR şi a anunţat că-şi va asuma şi o candidatură la alegerile prezidenţiale, în cazul în care ar conduce formaţiunea politică.

Declarația primarului din Câmpulung Muscel vine după ce ÎPS Teodosie  i-a spus unei femei abuzate de soț că „trebuie să își ducă crucea”.

Întrebat, într-o emisiune la un post de radio, de către o femeie, ce să facă alături de un soţ abuziv, arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, a sfătuit enoriaşa să îşi ”ducă crucea”, fiindcă a primit ”taina cununiei”.

La scut timp după aceste declarații care au stârnit controverse în spaţiul public şi chiar reacţii tranșante din partea ministrului Familiei, dar şi a ministrului Justiției, Arhiepiscopia Tomisului a afirmat că aprecierea unui abuz o face legea statului şi că ÎPS Teodosie a oferit o soluţie strict duhovnicească, transmite Antena3 CNN.

×
Subiecte în articol: elena lasconi ips teodosie