x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Federația Sanitas anunță că a semnat contractul colectiv de muncă pentru sectorul public de sănătate

Federația Sanitas anunță că a semnat contractul colectiv de muncă pentru sectorul public de sănătate

de Redacția Jurnalul    |    05 Sep 2023   •   18:23
Federația Sanitas anunță că a semnat contractul colectiv de muncă pentru sectorul public de sănătate

Federația Sanitas a anunțat că a semnat marți noul contract colectiv de muncă pentru sectorul public de sănătate, una dintre revendicările pentru care sindicaliștii au protestat încă de la începutul anului.

Potrivit unui comunicat al federației, Contractul Colectiv de Muncă la nivel de Sector Bugetar Sănătate pentru perioada 2023 – 2025 a fost semnat marți: „Se soluționează astfel încă o revendicare a Federației Sanitas pentru care membrii noștri au protestat încă de la începutul acestui an”.

Reprezentanții federației consideră că forma contractului colectiv de muncă semnată marți este „cea mai favorabilă pentru membrii pe care îi reprezentăm”.

„După negocieri care au durat mai bine de un an, am semnat astăzi un nou contract colectiv de muncă avantajos pentru membrii noștri de sindicat din sectorul public de Sănătate. Drepturile celor pe care îi reprezentăm sunt mai bine protejate și, ceea ce este foarte important, nu numai că am conservat ceea ce obținusem în CCM-urile anterioare pentru angajați, ci am reușit să obținem și drepturi suplimentare. Sub incidența documentului semnat astăzi intră angajații din toate instituțiile sanitare aflate în subordinea sau coordonarea Ministerului Sănătății, precum și cele aflate în subordinea autorităților locale și a instituțiilor publice cu rețea sanitară proprie. În perioada următoare ne vom concentra pe negocierile unui CCM la nivel de Asistență Socială, negocieri care sunt deja începute”, a declarat Leonard Bărăscu, președintele Federației Sanitas.

Sindicaliștii arată că, de acum încolo, orice negociere a unui CCM la nivel de unitate sanitară va trebui să aibă ca prevederi minimale tot ceea ce conține CCM-ul semnat marți.

Noul Contract Colectiv de Muncă își va produce efectele odată cu înregistrarea documentului la Ministerul Muncii și Solidarității Sociale.

(sursa: Mediafax)

×