x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Gabriela Firea: Profesorii care fac trafic de droguri nu au ce căută în învățământ

Gabriela Firea: Profesorii care fac trafic de droguri nu au ce căută în învățământ

de Redacția Jurnalul    |    27 Sep 2023   •   10:15
Gabriela Firea: Profesorii care fac trafic de droguri nu au ce căută în învățământ
Sursa foto: Facebook

Profesorii care fac trafic de droguri nu au ce căută în învățământ, susține senatorul PSD Gabriela Firea. „Nu putem ține la catedră, să ne îndrume copiii pentru viață, persoane care îi alimentează cu substanțe care îi pot băga în pământ”, spune aceasta.

Potrivit Gabrielei Firea, cazul profesorilor descoperiți de autorități că fac trafic de droguri este îngrijorător și arată cât de periculos este fenomenul consumului în rândul tinerilor. Prevenția este singurul demers care poate ajunge la tineri chiar și când sursa este atât de aproape, în rândul cadrelor didactice, susține ea.

„Acești profesori trebuie să răspundă pentru faptele lor și nu mai pot profesa vreodată! Cred că ar fi util ca școlile să extindă protocoalele de colaborare cu autoritățile pentru a depista la timp cazurile de trafic în școli. Nu ne mai putem ascunde după deget”, arată Firea într-o postare pe Facebook.

Ea respinge afirmațiile potrivit cărora acțiunile de prevenție ar fi naive, iar mesajele campaniilor antidrog ar fi neconvingătoare în fața tentațiilor care apar din anturaj.

„Orice demers de comunicare cu tinerii, mai mult sau mai puțin inspirată, este utilă. Discuțiile cu tinerii despre ce au de pierdut și la ce risc se supun, prin diverse voci, nu pot fi abandonate. Am discutat mult în ultimii ani cu specialiști, membri ai societății civile, cu părinți și profesori despre prevenția consumului de droguri în rândul tinerilor și despre efortul pe termen lung pe care trebuie să-l facem cu toții. Facem, însă, de multe ori o greșeală fatală: privim fenomenul prin ochii adultului, așezat, cu argumente raționale. Ca mamă, nu doar ca politician, știu la cât de mult informație sunt expuși copiii și adolescenții, dar cât de puține cunoștințe au. Poate nu înțeleg pe deplin că drogurile îi pot face slabi fizic și psihic, le distrug complet viața și cariera”, adaugă senatorul PSD.

Gabriela Firea crede că este utilă extinderea pe termen lung a programelor de prevenție în școli, pentru toate părțile implicate direct: profesori, părinți, autorități: „Avem un război pe termen lung, nu doar o bătălie”.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: gabriela firea droguri