x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Ginerele lui Nicolae Ceaușescu, despre buncărul fostului dictator: "Era de o asemenea importanță, încât nu putea fi arătat"

Ginerele lui Nicolae Ceaușescu, despre buncărul fostului dictator: "Era de o asemenea importanță, încât nu putea fi arătat"

de Redacția Jurnalul    |    02 Mai 2023   •   16:15
Ginerele lui Nicolae Ceaușescu, despre buncărul fostului dictator: "Era de o asemenea importanță, încât nu putea fi arătat"
Sursa foto: antena3CNN

Fostul dictator comunist, Nicolae Ceaușescu, avea un buncăr pe care îl ținea secret chiar și de familie.

Mircea Oprean a fost ginerele acestuia, fiind căsătorit cu Zoia Ceaușescu, și este profesor la Universitatea Politehnică. El spune că nu știa despre buncărul din Palatul Primăverii. 

"Eu nu am fost niciodată aici, pentru că nimeni nu a știut de existența acestui buncăr. Era de o asemenea importanță, încât nu putea fi arătat", a spus Mircea Oprean, în exclusivitate, la Antena 3 CNN.

Acesta dezminte însă informațiile apărute, de-a lungul timpului, în mass-media, potrivit cărora socrului  său i-ar fi fost frică de eventuale atentate la viața sa.

"Sunt aberații. El nu evita să dea mâna cu oamenii. El era un om foarte curat, iar după ce dădea mâna cu oamenii, evident că se dezinfecta cu alcool", precizează acesta. 

Mircea Oprean a povestit și despre ultima oară când s-a întâlnit cu soții Ceaușescu, înainte de a fi arestați. 

"Eu și Zoia eram acasă, iar dimineață am vorbit cu soacra mea la telefon. Ne-a spus că este agitație, dar speră ca lucrurile să se rezolve. Ne-a mai spus să stăm liniștiți.  Noi am fost în seara de 21 la ei. Zoia era într-o relație tensionată cu mama ei, nu o văzuse din august.

Atunci, Zoia a venit cu propunerea să mergem la ei la sediu. Ne-am îmbrăcat și ne-am dus acolo. Am stat de vorbă cu ei, era o atmosferă tensionată", și-a amintit ginerele fostului dictator.

Ginerele lui Nicolae Ceaușescu despre buncărul fostului dictator

×