x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Iaşi: Blocul operator al Institutului de Boli Cardiovasculare, facut scrum!

Iaşi: Blocul operator al Institutului de Boli Cardiovasculare, facut scrum!

11 Apr 2018   •   09:39
Iaşi: Blocul operator al Institutului de Boli Cardiovasculare, facut scrum!

La Institutul de Boli Cardiovasculare "I. M. Georgescu" nu se mai efectua nicio intervenţie chirurgicală după ce incendiul izbucnit în cursul nopţii de marţi spre miercuri a distrus blocul operator. Prof. univ. dr. Grigore Tinică, managerul Institutului a declarat ca focul a afectat mai multe saloane, blocul operator şi depozite de materiale.

 

Potrivit medicului, nu se cunosc cu exactitate pagubele materiale produse de incendiu, cert fiind faptul că sala de operaţie trebuie refăcută. Pacienţii urmează să fie reprogramaţi pentru interventii.

În cursul nopţii de marţi spre miercuri, în jurul orei 0,30, pompierii au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la etajul şase al Institutului de Boli Cardiovasculare "I. M. Georgescu", 18 pacienţi de la etajele 4 şi 5 fiind evacuaţi de urgenţă şi transferaţi la Spitalul "C.I.Parhon", care se află în aceeaşi clădire, precum şi la Spitalul "Sf. Spiridon".

În momentul producerii incendiului în clădire se aflau 120 de persoane, acestea fiind transferate la alte unităţi medicale.

Pentru stingerea incendiului care a afectat o suprafaţă de aproximativ 500 de metri pătraţi a fost nevoie de mobilizarea a 62 de pompieri, intervenţia a opt autospeciale de stingere şi a autoscării. La faţa locului au fost mai multe echipaje ale Ambulanţei şi SMURD. AGERPRES

×