x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Justiţia, explicată în desene animate

Justiţia, explicată în desene animate

de Theodora Şutiu    |    24 Ian 2019   •   13:40
Justiţia, explicată în desene animate

Elevii de gimnaziu au acum ocazia să înveţe educaţie juridică la şcoală cu ajutorul a zece scurte animaţii în care un roboţel, pe nume RULO, îi plimbă pe cei mici prin lumea fantastică a Orășelului Mecanic din Ținutul Distracției, călătorie în care înțeleg concepte altminteri rigide și respingătoare.

Într-una dintre poveşti, personajul principal, numit sugestiv Bolovan, face legea și regulile la olimpiada de istorie, la care participă și fiul său. Și pentru că prietenii i s-au plâns că materia e prea grea, „s-a hotărât să folosească banii ținutului pentru copilul său și copiii prietenilor săi. Cum toți stau în capitală, legea pe care a promulgat-o spune că numai copiii din Trambulina pot beneficia de meditații”. Cel care a făcut dreptate a fost roboțelul Rulo. Din această istorisire, copiii au ocazia să înveţe ce înseamnă egalitate în fața legii, corupție sau captura statului.

„Ținutul distracției angajează!”, o altă scurtă animaţie, le explică celor mici ce se întâmplă atunci când statul este captiv. Ei află apoi de ce corupția te afectează direct, din filmulețul “De ce ținutul nu are teren de joacă?”.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=40&v=ecd5FK_CZZs

https://www.youtube.com/watch?v=zJQN-w8W2Wk

https://www.youtube.com/watch?v=3doRM-YzhGk

×