x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Marcel Ciolacu, la Buzău: Ca fiu al unui pilot militar, am crescut în mijlocul unei comunități dedicate excelenței

Marcel Ciolacu, la Buzău: Ca fiu al unui pilot militar, am crescut în mijlocul unei comunități dedicate excelenței

de Redacția Jurnalul    |    15 Iun 2024   •   16:40
Marcel Ciolacu, la Buzău: Ca fiu al unui pilot militar, am crescut în mijlocul unei comunități dedicate excelenței
Sursa foto: Marcel Ciolacu

„Ca fiu al unui pilot militar, am crescut în mijlocul unei comunități dedicate excelenței și sacrificiului pentru țară”, spune premierul Ciolacu la Buzău, la inaugurarea „Galeriei Eroilor Aerului” și a Monumentului Cercetașilor Parașutiști și Parașutiștilor Militari ai Armatei Române.

Ceremonia onorează sacrificiul și curajul aviatorilor și parașutiștilor militari, dar „ne oferă și prilejul de a reflecta asupra valorilor și tradițiilor ce ne definesc ca popor”, declară premierul.

„Ca fiu al unui pilot militar, am crescut în mijlocul unei comunități dedicate excelenței și sacrificiului pentru țară. Această moștenire personală mă face să înțeleg profund provocările și responsabilitățile pe care le implică serviciul militar, în special în cadrul Forțelor Aeriene Române. Astăzi inaugurăm cu mândrie Galeria Eroilor Aerului, un loc menit să păstreze vie amintirea celor care și-au dedicat viața apărării spațiului aerian al României. Este important, mai ales pentru cei tineri, să afle poveștile de eroism și determinarea aviatorilor noștri, fiindcă aceștia reprezintă modelele puternice de care tinerele generații au nevoie sunt figurile capabile să inspire și să ne facă pe toți să ne ridicăm la înălțimea așteptărilor”, a afirmat Ciolacu.

De asemenea, premierul s-a declarat onorat de dezvelirea Monumentului Cercetașilor Parașutiști și Parașutiștilor Militari ai Armatei Române: „acest monument este un tribut adus celor care prin curaj și determinare au apărat și continuă să protejeze libertatea și integritatea teritorială a României. Parașutiștii militari sunt un simbol al cutezanței și al spiritului de sacrificiu, iar acest monument va rămâne o mărturie peste timp a devotamentului lor. Vreau să folosesc acest prilej pentru a reafirma angajamentul meu față de toți militarii din forțele aeriene române. Ei sunt cei care ne apără cerul și ne asigură că putem trăi în pace și siguranță. Vă asigur că legătura mea cu această comunitate va rămâne una de profund respect și recunoștință, fiindcă alegerile vin și trec, iar funcțiile sunt vremelnice, însă admirația și credința mea sinceră că militarii noștri reprezintă pilonii pe care se sprijină siguranța și suveranitatea acestei națiuni rămân neclintite”.

×
Subiecte în articol: militar Marcel Ciolacu buzău