x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Măsuri în cazul bebeluşilor infectaţi

Măsuri în cazul bebeluşilor infectaţi

de Monica Cosac    |    12 Feb 2016   •   18:51
Măsuri în cazul bebeluşilor infectaţi
Sursa foto: suriya silsaksom/Getty Images/iStockphoto

Situaţia a devenit alarmantă, după ce alte noi cazuri de copii cu probleme digestive au apărut peste noapte. În total, 15 copii din diferite localităţi din Argeş au fost aduşi la spitalele din Capitală, 12 la „Marie Curie” şi trei la „Matei Balş”, însă Ministerul Sănătăţii susţine că nu este un focar de infecţie.

Ministerul Sănătăţii a anunţat, ieri, că pentru cinci dintre copiii transferaţi din judeţul Argeş a fost confirmată infecţia cu rotavirus, iar în cazul celorlalţi nouă încă sunt aşteptate rezultatele. Într-un singur caz, fetiţa de 11 luni care a decedat la Spitalul „Marie Curie”, a fost confirmată prezenţa bacteriei E-coli. Totodată, dr. Victor Strâmbu, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a spus că şapte dintre bebeluşi au fost puşi pe dializă peritoneală, o procedură care suplineşte funcţia rinichilor, dar că toţi au o stare de sănătate ameliorată. Secretarul de stat spune că este exclus ca bebeluşii să se fi îmbolnăvit în spitalul din Piteşti. O echipă de medici epidemiologi, infecţionişti şi de sănătate publică se află, în aceste zile, la Piteşti, pentru a supraveghea ancheta epidemiologică. Sunt prelevate probe de apă şi lapte, dar medicii spun că este puțin probabil ca toţi bebeluşii ajunşi la spital să fi consumat aceleaşi preparate. De asemenea, dr. Strâmbu a declarat că s-a luat decizia ca epidemiologii să ia probe şi de la domiciliile copiilor care s-au îmbolnăvit. Rezultatele vor fi gata între trei şi şapte zile.

Ministerul Sănătăţii a decis sancţionarea managerului Clinicii de Pediatrie din Piteşti pentru nerespectarea condiţiilor de spitalizare.
 

×