x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Medicament inovator pentru diabetici

Medicament inovator pentru diabetici

de Monica Cosac    |    21 Iun 2018   •   10:08
Medicament inovator pentru diabetici

Pacienţii cu diabet de tip 2 pot beneficia gratuit, prin programul naţional de diabet, de un medicament nou, inovator, care combină două clase de tratamente injectabile antidiabetice, pentru a îmbunătăţi controlul glicemiei.

Potrivit companiei farmaceutice care a produs Suliqua, cu o singură administrare zilnică, noul medicament controlează eficient atât glicemia bazală, cât şi cea postprandială, în cazul pacienţilor care nu reușesc să atingă ţinta de control glicemic cu tratamentul lor actual: antidiabetice orale sau insulină bazală.

Noua opţiune terapeutică pentru adulţi cu diabet zaharat de tip 2 a fost inclusă recent în lista de medicamente compensate integral.

„Ceea ce se aşteaptă acum sunt ultimele etape procedurale care sunt reprezentate de actualizarea listei Casei (n.r. – CNAS), astfel încât, fiind o medicaţie acordată gratuit pacientului, ea trebuie să se regăsească în sistemele informatice ale Casei, pentru a putea fi prescrisă şi, bineînţeles, confirmarea prin protocoale terapeutice tot de Casa Naţională. Protocoalele sunt acum publicate pe site-ul ministerului, în transparenţă decizională”, a spus dr. Eduard Prisăcariu, ieri, estimând că într-o săptămână noua terapie ar putea ajunge la pacienţi. 

Diabetul este o boală evolutivă, însă aproximativ 50% dintre pacienţii cu diabet zaharat de tip 2 care urmează un tratament antidiabetic oral sau cu insulină nu își pot controla glicemia.

×
Subiecte în articol: diabet de tip 2