x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Medicii de familie - din cabinet, în stradă

Medicii de familie - din cabinet, în stradă

de Monica Cosac    |    26 Mar 2016   •   10:49
Medicii de familie - din cabinet, în stradă

În timp ce specialiştii din spitale publice continuă greva japoneză, medicii de familie au hotărât să iasă în stradă, nemulţumiţi de contractul cadru “înjositor și discriminator” impus de CNAS şi minister.

Chiar dacă autorităţile nu au aprobat organizarea unui miting al medicilor în Capitală, câteva sute de membrii ai Societăţii Naționale de Medicina Familiei (SNMF) și ai Federației Naționale a Patronatelor Medicilor de Familie (FNPMF), au protestat, ieri, plimbându-se timp de două ore în jurul Ministerului Sănătăţii. Ei au solicitat majorarea bugetelor alocate asistenţei medicale primare şi rezolvarea problemelor sistemului informatic. Aceştia sunt decişi să refuze semnarea Contractul Cadru 2016-2017 de acordare a serviciilor medicale, deoarece acesta “va genera distrugerea cabinetelor individuale de medicina familiei în România”. Medicii de familie spun că noul contract impune şi mai multe restricţii, iar practicarea meseriei a devenit “o cursă cu obstacole”. “Sistemul medical românesc se bazează în mare parte pe minciună. Este o minciună că pacienţii au acces la tot ceea ce au nevoie. Este o minciună că softurile informatice merg foarte bine. Este o minciună că pacienţii au în spital tot ceea ce le este necesar.(..) Din păcate, toate aceste deficienţe cresc exponenţial”, spune Rodica Tănăsescu, preşedintele SNMF. Medicii au anunţat, de asemenea, că vor depune petiţii, atât la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, cât şi al casele judeţene de asigurări de sănătate.(M.C.)

 

Medicii au solicitat Primăriei Municipiului Bucureşti aprobarea unui miting de protest în Capitală, însă cererea le-a fost refuzată.

×