x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Modificări în Codul Rutier. Un nou prag de viteză și amenzi uriașe pentru șoferi

Modificări în Codul Rutier. Un nou prag de viteză și amenzi uriașe pentru șoferi

de Redacția Jurnalul    |    22 Mar 2023   •   13:15
Modificări în Codul Rutier. Un nou prag de viteză și amenzi uriașe pentru șoferi

Un nou prag de viteză ar putea fi stabilit iar șoferii care îl depășesc riscă amenzi uriașe și suspendarea permisului auto.

Un proiect legislativ privind Codul rutier a fost adoptat, luni, în Senat. Acesta prevede amenzi între 1.305-2.900 de lei, precum și reținerea permisului de conducere timp de 6 luni pentru depășirera vitezei cu peste 100 km/oră față de limita legală. 

Cu toate acestea, prevederea care ar fi permis confiscarea autovehiculului în cazul depășirii repetate a vitezei legale a fost eliminată.

Dacă șoferul sancționat recidivează și depășeșete din nou viteza legală cu peste 100 km/oră, într-o perioadă de 6 luni de la data restituirii permisului auto, intervalul  de suspendare se majorează cu 30 de zile. 

Inițiatorii consideră că măsura este necesară întrucât "bazându-se pe calităţile tehnice ale autovehiculelor, dar şi pe aptitudinile proprii de conducere, care nu întotdeauna sunt cele mai bune, în cele mai multe cazuri viteza îi "incită" pe conducătorii auto neexperimentaţi şi astfel se poate ajunge la viteze de peste 100 km/h faţă de limitele legale, viteze care pot avea consecinţe grave asupra integrităţii şi sănătăţii personale, a celorlalţi participanţi la traficul rutier, dar şi celor care se află în apropierea acestuia".

Propunerea legislativă urmează să fie votată și de Camera Deputaților și apoi promulgată de președintele Klaus Iohannis și publicată în Monitorul Oficial.

×
Subiecte în articol: soferi viteza amenzi suspendare carnet auto