x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Noi reguli pentru şoferi

Noi reguli pentru şoferi

13 Ian 2018   •   09:10
Noi reguli pentru şoferi

O ordonanţă de urgenţă prin care conducătorilor auto care nu înregistrează contractul de vânzare-cumpărare al maşinii li se suspendă dreptul de a circula, se află pe ordinea de zi a şedinţei de vineri a Executivului.

 

Aceeaşi sancţiune se aplică şi pentru autoturismele care nu corespund tehnic.

“Este interzisă circulaţia pe drumurile publice a vehiculelor care nu corespund din punct de vedere tehnic, a celor neasigurate obligatoriu de răspundere civilă auto pentru pagube produse terţilor prin accidente de circulaţie, a celor pentru care a intervenit suspendarea înmatriculării, precum şi a vehiculelor înregistrate al căror termen de valabilitate a inspecţiei tehnice periodice a expiratori este anulată. Constatarea deficienţelor vehiculelor se face de către poliţia rutieră, iar verificarea stării tehnice a vehiculelor aflate în trafic pe drumurile publice se face de către poliţia rutieră, împreună cu instituţiile abilitate de lege”, se precizează în proiectul de act normativ.

Noii proprietari de vehicule au la dispoziţie, conform textului legii, 90 de zile pentru a înscrie documentele în Registrul naţional de evidenţă a permiselor de conducere şi a vehiculelor înmatriculate.

Antena3

×
Subiecte în articol: soferi reguli documente