x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Nouă specializare pentru liceeni: babysitter la creşă

Nouă specializare pentru liceeni: babysitter la creşă

de Theodora Şutiu    |    09 Apr 2019   •   13:00
Nouă specializare pentru liceeni: babysitter la creşă

Colegiul Naţional Pedagogic „Andrei Şaguna” din Sibiu va introduce, începând cu anul şcolar 2019-2020, o nouă specializare, care se va numi educator–puericultor, adică  un fel de babysitter. Aceasta se va studia o dată la patru ani, într-o clasă de 28 de locuri.

Concret, educatorul-puericultor va avea sarcina nu numai de a supraveghea copilul, de a-l schimba și hrăni, ci şi de a-l educa, adică să-l ajute să înveţe să vorbească sau să fie mai  independent. În acelaşi timp, aceşti educatori sunt obligaţi să le comunice părinţilor sau tutorilor, trimestrial sau ori de câte ori este necesar, ce se întâmplă cu cei mici.

Lista locurilor disponibile

Potrivit instituţiei, începând din toamna acestui an, la profilul pedagogic, vor fi două clase cu specializarea educator- învăţător, la secţia română, o clasă cu specializarea educator -puericultor, secţia română, şi o clasă cu specializarea educator -învăţător, secţia germană. Cei interesați vor putea afla mai multe detalii pe data de 19 aprilie, când la Colegiul Național Pedagogic „Andrei Șaguna” va fi organizată Ziua Porților Deschise.

Potrivit directoarei colegiului, Rodica Țălnariu, viitorii educatori -puericultori vor putea lucra doar în creșe. „E un fel de babysitter. În mediul privat, dacă vor vrea să lucreze, practic asta va fi sarcina lor – să aibă grijă de copii până merg la grădiniță, și vor fi calificați pentru așa ceva. În centralizatorul nostru de ocupații nu apare babysitter, ci educator-puericultor, dar în ultimă instanță asta este, o bonă pentru un copil mic”, a adăugat Rodica Țălnariu, pentru site-ul Turnul Sfatului.

„Sunt necesari acești oameni calificați, pentru că numărul de creșe este în creștere și pentru că un copil socializat adus într-o colectivitate trebuie să primească și o formă de educație”

Rodica Țălnariu

 

×
Subiecte în articol: babysitter cresa