x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Octavian Ursulescu: Cristina Stamate stia sa transmita bucurie!

Octavian Ursulescu: Cristina Stamate stia sa transmita bucurie!

27 Noi 2017   •   10:05
Octavian Ursulescu: Cristina Stamate stia sa transmita bucurie!

Cristina Stamate ne lasă un zâmbet cuceritor, o privire uluitoare şi un râs contaminant, a declarat, luni, Octavian Ursulescu.

 

"Cristina Stamate ne lasă un zâmbet cuceritor, o privire uluitoare, un râs contaminant. Era actriţa care ştia (...) să transmită în egală măsură bucurie, dar cine a fost la spectacolele Teatrului 'Constantin Tănase' ştie că ea a avut nu o dată acele poezii, acele momente de tristeţe şi de lacrimă pe care le interpreta extraordinar, multe din ele scrise de regretatul poet Aurel Storin", a afirmat Ursulescu.

El a adăugat că, spre deosebire de actriţa Stela Popescu, care a plecat fără să sufere mult, Cristina Stamate, buna ei prietenă, "a avut parte în ultimii doi ani şi mai bine de durere şi suferinţă". "Îmi pare tare rău. Era o fată minunată", a precizat Ursulescu.

Potrivit acestuia, Teatrul "Constantin Tănase" pierde o altă stea, una dintre vedetele care au încântat publicul de-a lungul deceniilor.

"Îmi vine în minte acum un gând dureros. Nu ştiu ce se întâmplă, parcă e un blestem asupra Teatrului de Revistă 'Constantin Tănase', care e un teatru minunat, dar parcă pentru durerea care îl încearcă în aceste zile pe Alexandru Arşinel, directorul teatrului, care o pierde pe Stela Popescu, cea mai bună actriţă a teatrului şi partenera sa, acum o pierde pe Cristina Stamate, altă stea a teatrului şi, iată, îmi dau seama că la un moment dat o să rămână teatrele din Bucureşti fără marile vedete, fără vedetele longevive, cele care ne-au încântat existenţa de-a lungul deceniilor", a spus Octavian Ursulescu.

Actriţa Cristina Stamate a murit luni dimineaţă, la vârsta de 71 de ani.

×