x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Patriarhia Română: Biserica susține programele publice de vaccinare care urmăresc scopuri terapeutice

Patriarhia Română: Biserica susține programele publice de vaccinare care urmăresc scopuri terapeutice

07 Aug 2017   •   21:05
Patriarhia Română: Biserica susține programele publice de vaccinare care urmăresc scopuri terapeutice

Biserica susţine programele publice de vaccinare care urmăresc scopuri terapeutice, afirmă Patriarhia Română, care precizează însă că părinţii copiilor trebuie să primească asigurări din partea autorităţilor competente şi a companiilor farmaceutice asupra faptului că vaccinurile provin din surse sigure.

"Biserica susţine programele publice de vaccinare care urmăresc scopuri terapeutice. Efectele secundare menţionate în prospectele medicamentelor, inclusiv vaccinuri, pot genera ezitări şi rezerve ale unor părinţi faţă de administrarea acestor medicamente propriilor copii. Aceste ezitări sunt fireşti şi trebuie adresate şi discutate în detaliu cu personalul medical, cel mai în măsură să ofere sfaturi competente şi recomandări părinţilor", se precizează într-un Apel la protejarea vieţii şi a sănătăţii copiilor, transmis luni AGERPRES de Comisia etico-juridică a Patriarhiei Române.

Potrivit sursei citate, "părinţii copiilor trebuie să primească asigurări din partea autorităţilor competente şi a companiilor farmaceutice asupra faptului că vaccinurile provin din surse sigure şi că sunt stabilite responsabilităţile producătorilor şi ale autorităţilor publice pentru erorile medicale şi efectele secundare ale vaccinurilor, în cazul în care acestea apar".

"Este în beneficiul copiilor şi al familiilor din Romania să existe o informare precisă, detaliată şi transparentă cu privire la toate activităţile cuprinse în procesul de vaccinare. Cunoaşterea normelor de siguranţă şi de calitate care sunt respectate în fabricarea, transportarea şi administrarea vaccinurilor va convinge pe mai mulţi părinţi să ia decizia vaccinării copiilor", se menţionează în apel.

Totodată, Patriarhia afirmă că "părinţii au responsabilitatea de a preveni îmbolnăvirea copiii şi de-a salva viaţa acestora în caz de boală, vaccinarea copiilor având un rol important în apărarea vieţii şi a sănătăţii acestora".

"Descoperirea vaccinului ca metodă de prevenţie şi tratament medical a reprezentat un pas foarte important în medicina modernă. Astfel au fost eradicate boli foarte grave, au fost salvate milioane de vieţi şi s-a îmbunătăţit semnificativ calitatea vieţii oamenilor. Vaccinurile sunt de o importanţă deosebită în prevenirea unor boli şi epidemii care pot ameninţa viaţa unor segmente foarte largi de populaţie, contribuind astfel la apărarea darului sacru al vieţii umane. În acest sens, părinţii au responsabilitatea de a preveni îmbolnăvirea copiii şi de-a salva viaţa acestora în caz de boală, vaccinarea copiilor având un rol important în apărarea vieţii şi a sănătăţii acestora", se mai arată în apelul Comisiei etico-juridice a Patriarhiei Române. AGERPRES

×
Subiecte în articol: biserica sustine vaccinarea