x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Patru elevi şi un tânăr din Bârlad, transportaţi la spital după ce li s-a făcut rău pe stradă de la etnobotanice

Patru elevi şi un tânăr din Bârlad, transportaţi la spital după ce li s-a făcut rău pe stradă de la etnobotanice

03 Mar 2016   •   21:51
Patru elevi şi un tânăr din Bârlad, transportaţi la spital după ce li s-a făcut rău pe stradă de la etnobotanice
Sursa foto: Christian Silva/Intact Images

Patru elevi şi un tânăr de 29 de ani au ajuns la Spitalul de Urgenţă din Bârlad, în ultimele două zile, după ce li s-a făcut rău pe stradă de la consumul de etnobotanice, ei fiind găsiţi inconştienţi de echipajele de pe ambulanţe.

Potrivit reprezentanţilor Spitalului de Urgenţă din Bârlad, patru elevi, cu vârste cuprinse între 16 şi 19 ani, şi un tânăr de 29 de ani au ajuns la dezintoxicare în ultimele două zile, după ce au consumat etnobotanice.

Cei mai mulţi dintre ei au fost găsiţi în stare de inconştienţă, pe stradă, de către echipaje medicale de la Ambulanţă, care i-au transportat la unitatea medicală.

"Pacienţii au fost preluaţi în Compartimentul de Primiri Urgenţe, cu suspiciune de consum de etnobotanice, conform declaraţiei acestora. Clinic, diagnosticul de intoxicaţie nu este stabilit deoarece nu se face, de regulă, examenul toxicologic, decât în cazuri speciale, atunci când este vorba de accidente sau este solicitat de către Poliţie", a declarat, pentru News.ro, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgenţă Bârlad, Adrian Gheorghiu.

După dezintoxicare, cei patru elevi şi tânărul vor ajunge la Secţia de Psihiatrie a Spitalului din Bârlad, unde vor fi evaluaţi de un medic specialist.

Reprezentanţii unităţii medicale susţin că situaţia este îngrijorătoare în condiţiile în care, în ultimele două zile, au existat mai multe cazuri de intoxicaţie cu etnobotanice decât în toată luna februarie.

Sursa: news.ro

×
Subiecte în articol: etnobotanice