x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Peste 1.770 de refugiați ucraineni s-au angajat în România

Peste 1.770 de refugiați ucraineni s-au angajat în România

13 Apr 2022   •   10:23
Peste 1.770 de refugiați ucraineni s-au angajat în România

Circa 1.774 de ucraineni și-au găsit un loc de muncă în România după începutul invaziei ruse, spune ministrul Muncii, Marius Budăi.

Majoritatea s-au angajat în industria prelucrătoare, construcţii, hoteluri şi restaurante, comerţ sau în service-uri auto.

"În România este un deficit al forţei de muncă şi atunci este clar că orice persoană este o persoană care contribuie la sistemul de pensii, la sistemul de sănătate, contribuie la bugetul României şi contribuie la PIB-ul României şi astfel ajutăm mediul de afaceri să îşi continue activitatea sau să îşi sporească activitatea. Am fost proactiv şi din prima zi când a început războiul am lucrat la această ordonanţă şi am dat posibilitatea să lucreze legal în România, ajutând astfel şi cetăţenii ucraineni, şi firmele private din România", a spus demnitarul.

Totodată, ministrul precizează că posturile de muncă nu sunt create special pentru refugiați, acestea fiind vacante și disponibile și pentru cetățenii români. 

"Zilnic numărul crește. La ultima raportare, sunt 97 de persoane angajate în plus faţă de ziua precedentă. Pentru noi este îmbucurător că avem locuri de muncă ocupate", a explicat Budăi.

În total lucrează în România 4.255 de ucraineni dar 2.481 sunt dinaintea invaziei ruse. 


 

×
Subiecte în articol: refugiati ucraineni Marius Budăi