x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Peste 22.000 de poliţişti vor fi mobilizaţi în următoarele zile

Peste 22.000 de poliţişti vor fi mobilizaţi în următoarele zile

22 Dec 2016   •   15:25
Peste 22.000 de poliţişti vor fi mobilizaţi în următoarele zile

Peste 22.000 de poliţişti, pompieri, jandarmi şi poliţişti de frontieră vor fi mobilizaţi zilnic, suplimentar faţă de dispozitivul curent, la nivel naţional, în perioada 24 - 26 decembrie, pentru asigurarea unui climat de ordine şi linişte publică cu ocazia sărbătorilor de Crăciun. 

Poliţiştii rutieri vor fi prezenţi pe principalele artere de circulaţie pentru fluidizarea traficului şi prevenirea accidentelor grave. În acest sens, 1.700 poliţişti vor acţiona zilnic pentru a-i depista pe şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice, dar şi pe cei care circulă cu viteză peste limita legală. 

"Peste 340 de autospeciale dotate cu aparate radar vor fi prezente pe drumurile din ţară în acest sfârşit de săptămână", se arată în comunicat. 

Poliţia de Frontieră a operaţionalizat la capacitate maximă punctele de trecere a graniţei, prin suplimentarea arterelor de control şi a numărului de poliţişti, pentru a reduce timpul de aşteptare la intrarea şi ieşirea în/din ţară. Mai mult, peste 4.700 pompieri din cadrul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă vor fi zilnic la datorie. "De asemenea, 431 echipaje SMURD şi 828 ambulanţe vor fi pregătite să intervină în sprijinul românilor care vor solicita ajutor de specialitate", precizează MAI. 

Inspectoratul General de Aviaţie al MAI va avea zilnic disponibile 12 aeronave pentru transportul de urgenţă al persoanelor care au nevoie de îngrijiri medicale, precum şi pentru misiuni de sprijin al altor structuri operative. 

În staţiunile de la munte, aproximativ 200 de jandarmi montani vor fi mobilizaţi, suplimentar faţă de personalul implicat în misiuni de ordine publică, pentru a putea interveni zilnic în ajutorul turiştilor.

Sursa: Agerpres

×