x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Premierul spune că nu sunt bani pentru proiectul guvernului precedent. Legea salarizării, doar pentru un an

Premierul spune că nu sunt bani pentru proiectul guvernului precedent. Legea salarizării, doar pentru un an

05 Apr 2016   •   17:43
Premierul spune că nu sunt bani pentru proiectul guvernului precedent. Legea salarizării, doar pentru un an
Sursa foto: Adrian Manolache

Guvernul va discuta miercuri noul proiect de lege a salarizării, premierul Dacian Cioloş afirmând că forma moştenită de la executivul precedent era prea ambiţioasă faţă de posibilităţile bugetului. Cioloş a vorbit de o variantă care să se aplice doar anul viitor, nu pe durata a patru ani, ca în proiectul iniţial.

Proiectul de lege a salarizării unitare moştenit de la guvernul precedent nu este unul aplicabil, a declarat premierul Dacian Cioloş, explicând de ce redactarea unei noi legi întârzie. Prim-ministrul spune că ia în calcul o lege care să se aplice doar pentru anul 2017. "În măsura în care considerăm că nu putem pune pe masă un proiect de lege al salarizării unitare realist, multianual, cu şanse de aplicare, să vedem ce putem face în anul care vine, cu resursele pe care ştim că le putem mobiliza, cu proiectul de buget pe care îl vom propune. Urmând să gândim apoi sau să gândească viitorul Guvern şi Parlament, în funcţie de ce îşi asumă, o continuare a acestei abordări", a spus Cioloş, referindu-se la varianta aplicării legii pe un singur an. Varianta va fi discutată miercuri, în şedinţa de Guvern.

 

×