x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Producătorii și comercianții, obligați să ieftinească mâncarea care stă să expire

Producătorii și comercianții, obligați să ieftinească mâncarea care stă să expire

10 Oct 2016   •   17:25
Producătorii și comercianții, obligați să ieftinească mâncarea care stă să expire

Producătorii, procesatorii şi retailerii ar putea fi obligaţi să reducă preţurile produselor alimentare care urmează să expire, potrivit unui proiect de act normativ ce intră să aceasta săptămână în dezbaterea plenului Camerei Deputaţilor, scrie economica.net.

Aceasta este una dintre cele şase măsuri obligatorii pe care operatorii economici din sectorul agroalimentar va trebui să le ia pentru a diminua cantităţile de mâncare care se aruncă.

Operatorii economici din sectorul agroalimentar (producători, procesatori, comercianţi) ar putea fi obligaţi să vândă la preţ redus produsele aflate aproape de expirarea datei-limită de consum, indică un proiect de act normativ ce se va discuta la începutul săptămânii în plenul Camerei Deputaţilor. Proiectul vizează diminuarea risipei alimentare şi a intrat în circuitul legislativ anul trecut la propunerea deputatului PNL Florin-Alexandru Alexe, fiind susţinut atunci de 52 de senatori şi deputaţi. Camera Deputaţilor este cameră decizională în acest caz, iar proiectul ce se va discuta - un raport suplimentar al Comisiei pentru Industrii- va intra în plen cu propunerea de adoptare. Acest proiect include propunerile unui alt proiect pe aceeaşi temă pentru care există propunerea de respingere.

×
Subiecte în articol: mancare mâncare expirată