x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Profesoara Cristina Tunegaru a lansat un manual gratuit de clasa a V-a

Profesoara Cristina Tunegaru a lansat un manual gratuit de clasa a V-a

de Monica Cosac    |    13 Sep 2017   •   12:50
Profesoara Cristina Tunegaru a lansat un manual gratuit de clasa a V-a

În timp ce funcţionarii din Ministerul Educaţiei îşi dau cu stângu-n dreptu’ în scandalul manualelor, iar elevii de clasa a V-a au început şcoala fără cărţi din cauza contestaţiilor depuse de edituri, profesoara Cristina Tunegaru a conceput şi lansat un manual de Limba română, pe care îl pot descărca gratuit atât copiii, cât şi profesorii.

„În ultimele săptămâni am muncit mult și cu drag la un manual de Limba română pentru clasa a V-a care respectă noua programă. Vreau să-l distribui gratuit tuturor copiilor și profesorilor, pentru că nu știm când și dacă problema manualelor va fi rezolvată. Am atașat mai jos un manuscris al manualului. Îl puteți folosi ca atare și vă rog să îmi trimiteți toate recomandările, sugestiile, corecturile necesare. Mi-ar fi foarte util și un pic de sprijin pe partea grafică. Rezultatul final va fi un manual gratuit, sub licență deschisă”, a anunțat Cristina Tunegaru, pe pagina sa de Facebook.

Manualul de Limba română pentru clasa a V-a conceput de aceasta are 164 de pagini şi este structurat în opt capitole, care tratează teme diferite, cum ar fi „Familia şi prietenii”, „Magia cărţilor”, „Eroi preferaţi” sau „Modele de comportament” şi poate fi descărcat de la această adresă: goo.gl/Ds9avK

În acest an, în prima zi de școală, elevii de clasa a V-a au primit doar contestatul manual de Educaţie Fizică şi Compendiul introductiv pentru gimnaziu, un soi de manual unic pentru toate celelalte materii, de pe care vor învăța copiii în următoarele două luni, cât ar urma sa dureze rezolvarea contestațiilor pentru manualele de clasa a V-a.

 

 

×