x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social UPDATE Protest al ambulanțierilor și grevă japoneză. Ce spune premierul

UPDATE Protest al ambulanțierilor și grevă japoneză. Ce spune premierul

01 Noi 2020   •   12:45
UPDATE Protest al ambulanțierilor și grevă japoneză. Ce spune premierul
Sursa foto: Foto Lucian Alecu

La solicitările ambulanțierilor de a se întâlni cu premierul Ludovic Orban pentru a-i prezenta revendicările, acesta le-a transmis că se va întâlni cu ei după întoarcerea din Israel, unde efectuează o vizită oficială.

„Cunoaștem care sunt solicitările. Voi programa o întâlnire împreună cu domnul ministru Tătaru, cu reprezentanții sindicatului din ambulanță pentru a lua o decizie legată de revendicările pe care le au, după întoarcerea din vizita oficială din Israel”.

Federația Națională Sindicală Ambulanța a anunțat un protest miercuri, între orele 10.00 și 12.00, cu pichetarea Guvernului, iar de joi declanșarea grevei japoneze.

ȘTIRE INIȚIALĂ Un protest al ambulanțierilor va avea loc miercuri, 4 noiembrie, iar joi va fi declanșată greva japoneză, anunță  Federația Națională Sindicală Ambulanța. Mitingul se va desfășura în Piața Victoriei, între orele 10.00-12.00, cu pichetarea Guvernului. Aceștia cer suplimentarea posturilor și bani pentru salarii și cheltuieli.

La toate sediile centrale din serviciile de ambulanță județene vor avea loc proteste. 

Circa 80 de reprezenanți sindicali de la toate Serviciile Publice de Ambulanță din țară vor fi prezenți în fața clădirii Executivului. 

Conducerea FNSAR a înaintat solicitare premierului de a stabili în regim de urgență întâlnirea cu conducerea federației.

Revendicări:

Suplimentarea posturilor în serviciile de ambulanță.

Rectificarea bugetară la nivelul necesarului pentru a asigura drepturile salariale și cheltuieli materiale necesare pentru continuitatea activității în serviciile de ambulanță.

Reașezarea salarizării asistentului medical, a managerului general și al membrilor comitetului director din serviciile de ambulanță.

Salarizarea întregului personal din Serviciile Publice de Ambulanță începând cu 1 ianuarie 2021, la nivelul grilei anului 2022.

Asigurarea pensiei de urmaș familiei, în urma decesului personalului din Serviciile Publice de Ambulanță în lupta cu virusul COVID -19.

Federația „Solidaritatea Sanitară” a anunțat, ieri, declanșarea protestelor în stradă pe 5 noiembrie, în Piața Victoriei, între orele 11:00-13:00.

Mediafax

×