x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Proteste ale angajaţilor din Direcţiile de Sănătate Publică: Sindicatele ameninţă cu blocarea activităţilor începând de luni

Proteste ale angajaţilor din Direcţiile de Sănătate Publică: Sindicatele ameninţă cu blocarea activităţilor începând de luni

de Redacția Jurnalul    |    24 Noi 2023   •   13:45
Proteste ale angajaţilor din Direcţiile de Sănătate Publică: Sindicatele ameninţă cu blocarea activităţilor începând de luni

​​​​​​​ Angajaţii din Direcţiile de Sănătate Publică au ieşit din nou în stradă şi au protestat în faţa Ministerului Sănătăţii, exprimând nemulţumiri cu privire la salarizare şi acuzând discriminare. După o discuţie de aproximativ două ore cu reprezentanţii Ministerului Sănătăţii, sindicaliştii au părăsit întâlnirea cu promisiuni vagi, iar zeci de angajaţi aşteaptă în continuare un răspuns clar cu privire la creşterea salariilor.

Marius Sepi, reprezentantul Sindicatului Naţional Forţa Legii, a declarat că discuţia a fost „o întâlnire tehnică", adăugând că au solicitat o corectare a salarizării pentru toate categoriile profesionale din Direcţiile de Sănătate Publică. Sindicatele aşteaptă o propunere de text de amendare a Ordonanţei 42 până marţi, iar până atunci ameninţă cu noi proteste.

„A fost o întâlnire tehnică. Am venit pe baza unui mandat dat de colegii mei. Am spus foarte clar: vrem ca toate categoriile profesionale din Direcţiile de Sănătate Publică să itre pe această corectare a salarizării. Am plecat de la premisa că suntem de bună credinţă şi dorim soluţii concrete pentru a ieşi din acest blocaj.

La acest moment s-a convenit marţi încă o întâlnire şi în această zi vom primi o propunere de text de amendare a Ordonanţei 42, în aşa fel încât să ne atingem obiectivele pentru toţi salariaţii din Direcţiile de Sănătate Publică.

Până nu avem un document clar, care să certifice ceea ce noi am solicitat. nu ne vom opri din proteste.

Există toate şansele ca de luni să se blocheze activităţile în mai multe Direcţii de Sănătate Publică din România", a spus Marius Sepi, reprezentantul Sindicatului Naţional Forţa Legii.

Protest al angajaţilor din Sănătate. Sute de oameni îşi strigă nemulţumirile în stradă

 

×
Subiecte în articol: ministerul sanatatii Marius Sepi