x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Relaţia dintre angajat şi patron, bazată pe dragoste şi ură

Relaţia dintre angajat şi patron, bazată pe dragoste şi ură

13 Feb 2019   •   09:30
Relaţia dintre angajat şi patron, bazată pe dragoste şi ură
Sursa foto: KatarzynaBialasiewicz/Getty Images/iStockphoto

Doi din cinci angajați români sunt nemulțumiți de relația pe care o au cu angajatorul și spun că este bazată strict pe un interes material, în timp ce unul din cinci consideră că relația este de-a dreptul „toxică” sau chiar de tip „one-night stand”. Întrebaţi dacă şi-ar da întâlnire şi cu alţi posibili parteneri, peste jumătate dintre respondenţi „ar testa piaţa”. Dacă ar fi să ajungă la „divorț” (concediere), aproape șapte din zece angajați cred că ar merita cel puțin trei salarii compensatorii.

Aproape un sfert dintre angajaţii români (21,7%) declară că ar putea să aibă o relaţie „până la adânci bătrâneţi” cu firma la care lucrează, în timp ce, pentru cei mai mulţi (41,6%), relaţia este una trecătoare, iar 28,2% dintre respondenţi consideră că relaţia este una de lungă durată, dar care cel mai probabil se va termina la un moment dat. Peste jumătate dintre salariaţi (50,8%) consideră că ei oferă mai mult în relaţia cu angajatorul. 

În cadrul cercetării lansate în preajma Valentine's Day, BestJobs a încurajat peste 1.000 de români să-şi imagineze că partenerul lor de viaţă este chiar organizaţia pentru care lucrează în acest moment. 

O relaţie „matură, în care ambii parteneri au crescut împreună şi în care îi leagă multe lucruri frumoase” spun că au cu angajatorul aproximativ 23% dintre cei chestionaţi şi doar 4,6% au afirmat că este „love at first sight”. În ceea ce priveşte nemulţumirile angajaţilor faţă de angajator, 20% dintre cei încadraţi în prima categorie reproşează „partenerului” că nu se simte egal în relaţie, 16,5% că îi acordă prea puţină atenţie, 16,3% că nu ţine cont de sentimentele şi nevoile sale, iar 11,4% că „mă înşală ori de câte ori are ocazia (îmi înşală aşteptările)”. 

Nu ascultă, nu oferă, în timp ce eu sunt tandru şi iubitor

De asemenea, 11% dintre cei chestionaţi se plâng că angajatorul le face promisiuni pe care nu le respectă niciodată, nu îi ascultă niciodată sau că „nu-mi oferă nimic din ce aş avea eu nevoie”. Pe de altă parte, doar 7% nu au nimic de reproşat „partenerului de viaţă” actual. Despre actualul „partener” (angajator), angajaţii nemulţumiţi spun, cel mai adesea, că este indiferent (35,6%), imatur şi dezorganizat (26,2%) sau chiar agresiv (8,9%). De cealaltă parte, majoritatea angajaţilor se văd într-o lumină foarte bună în relaţia cu firma pentru care lucrează. Astfel, 64% dintre respondenţi consideră că sunt maturi şi calculaţi, iar 17% - iubitori şi tandri. 
 

 

×
Subiecte în articol: angajat salariat relatie