x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Românii din Italia VIZAȚI de autorități. Un medic a fost suspendat pentru că nu s-a putut vaccina anti COVID-19

Românii din Italia VIZAȚI de autorități. Un medic a fost suspendat pentru că nu s-a putut vaccina anti COVID-19

22 Noi 2021   •   11:27
Românii din Italia VIZAȚI de autorități. Un medic a fost suspendat pentru că nu s-a putut vaccina anti COVID-19
Sursa foto: Foto Victor Stroe

Un medic român care lucrează în localitatea Aprilia din Italia a fost suspendată pentru că a refuzat să se vaccineze. Mariana Iulian este și consilier municipal, scrie gazetaromaneasca.com.

„Mi se pare corect să ofer niște precizări, și prin prisma rolului meu de medic de familie și de consilier municipal.  În primul rând, aș dori să precizez că nu sunt medic no-vax, așa cum am citit în mai multe articole din ziare sau pe unele site-uri de informare. Alegerea de a nu fi supusă vaccinării împotriva COVID19 se datorează în mod fundamental stării mele de sănătate. Până la suspendare am efectuat mereu vaccinarea pentru pacienții mei. Așadar, reconstrucțiile conform cărora m-aș opune vaccinurilor în general și celor împotriva coronavirusului nu corespund adevărului. În ultimii ani nu m-am cruțat niciodată în lupta împotriva pandemiei, așa cum stau mărturie și unele inițiative pe care le-am promovat. Sunt de acord cu alegerile administrației municipale , continui să acord cea mai mare atenție acestui virus și recomand tuturor cetățenilor, ca medic și, de asemenea, ca cetățean, să aibă în continuare cel mai mult prudență”, a spus aceasta pentru Latina Today.

În această localitate trăiesc mulți români iar infecțiile  cu COVID-19 au crescut puternic în ultimele săptămâni, motiv pentru care primarul Antonio Terra a semnat un ordin prin care a dispus obligativitatea purtării măștii de protecție în aer liber.

Totodată, rata de vaccinare în Aprilia este sub media regiunii Lazio și a celei naționale. Astfel că au fost suspendați trei medici de familie care au refuzat administrarea serului. 

„În ceea ce privește datele despre campania de vaccinare în rândul cetățenilor de naționalitate română, aș dori să precizez că astăzi, comunitatea românească este mai puțin numeroasă decât era înainte și este formată din foarte puțini bătrâni, mulți subiecți de vârstă medie-jos și mai ales tinerii și copiii nu sunt încă incluși în programul de vaccinare anti-COVID. Toate acestea explică motivul unui număr aparent mic de vaccinări”, a explcat dr. Mariana Iulian.

 

×