x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Reprezentanții Sanitas, întâlnire cu Rafila pentru rezolvarea problemelor angajaților din DSP-uri

Reprezentanții Sanitas, întâlnire cu Rafila pentru rezolvarea problemelor angajaților din DSP-uri

de Redacția Jurnalul    |    22 Noi 2023   •   17:15
Reprezentanții Sanitas, întâlnire cu Rafila pentru rezolvarea problemelor angajaților din DSP-uri
Sursa foto: Hepta

Reprezentanții Federației Sanitas au discutat miercuri la sediul Ministerului Sănătății cu ministrul Alexandru Rafila despre nemulțumirile angajaților din cadrul DSP-urilor.

Potrivit Sanitas, întâlnirea a avut loc la inițiativa ministerului, în preocuparea de a rezolva solicitările membrilor de sindicat din cadrul Direcțiilor de Sănătate Publică aflați în protest spontan de mai multe zile.

Sindicaliștii susțin că ministrul a propus identificarea unor soluții pentru echivalarea salarizării funcționarilor publici din Direcțiile de sănătate publică cu funcționarii publici din cadrul Caselor județene de Asigurări de Sănătate, proaspăt translatați în grila prevăzută pentru aparatul de lucru al Guvernului.

Reprezentanții Federației Sanitas au respins propunerea, susținând că „ar putea produce noi discriminări între angajații acestor instituții câtă vreme creșterile salariale ar viza doar funcționarii publici nu și personalul contractual”.

„Am atras atenția domnului ministru și cu privire la faptul că în acest moment sunt manifestări spontane de nemulțumire în mai multe spitale din țară unde personalul TESA din unitățile sanitare a întrerupt activitatea și se prefigurează ca în cursul lunii decembrie să aibă loc tot mai multe asemenea manifestări spontane. Hotărârea Consiliului Național al Federației noastre este de susținere a unor creșteri salariale ce trebuie să vizeze toți angajații din sistemele de sănătate și de asistență socială. Nemulțumirea angajaților este una generală și nu ne putem permite noi cârpeli care să adâncească actualele discriminări dintre diferitele categorii de profesioniști”, arată sindicaliștii.

Aceștia susțin că, în așteptarea noii legi a salarizării unitare care va trebui să elimine toate aceste inechități, creșterile salariale solicitate de către Federația Sanitas trebuie să se facă pentru toți angajații din sistemul de sănătate și asistență socială într-un procent mediu de 25%.

„La nivelul Ministerului Sănătății s-a constituit un grup de lucru care va comunica în permanență, pentru stingerea nemulțumirilor colegilor noștri într-o manieră cât mai operativă”, transmite Sanitas.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: sanitas Alexandru Rafila