x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Schimbări importante pentru șoferi. Vârsta de la care se poate obține permisul auto

Schimbări importante pentru șoferi. Vârsta de la care se poate obține permisul auto

de Redacția Jurnalul    |    15 Iun 2023   •   19:15
Schimbări importante pentru șoferi. Vârsta de la care se poate obține permisul auto

Noile reglementări în domeniul circulației rutiere aduc modificări importante pentru conducătorii auto.

Se schimbă astfel vârsta de la care se poate obține permisul auto, după ce Comisia Europeană a permis ca examenul să se desfășoare începând cu vârsta de 17 ani, cu un an mai devreme decât în prezent. 

Totodată, executivul european a emis mai multe propuneri privind îmbunătățirea siguranței rutiere în UE care includ și o asprire a sancțiunilor rutiere.

În cazul în care șoferii comit abateri grave pot rămâne fără permisele de conducere nu doar în țara unde a fost încălcată legea, ci în tot blocul comunitar. 

”Noile reguli vor îmbunătăți siguranța pentru toți utilizatorii drumurilor și vor ajuta UE să-și atingă Viziunea Zero – adică fără decese pe drumurile UE până în 2050.

Acestea vor pregăti șoferii mai bine pentru vehicule cu emisii zero și pentru conducerea pe drumurile orașului, alături de un număr mai mare de biciclete și vehicule cu două roți și mai mulți pietoni în jur.

De asemenea, noile reguli vor permite tinerilor șoferi să câștige experiență printr-o schemă de conducere însoțită. De la vârsta de 17 ani, tinerii vor putea învăța să conducă și să obțină permisul. Cei care trec de 17 ani vor putea conduce singuri de la împlinirea vârstei de 18 ani și să lucreze ca șoferi profesioniști de îndată ce un anumit loc de muncă permite. Acest lucru va ajuta la abordarea deficitului actual de șoferi”, scrie europa.eu.

×
Subiecte în articol: soferi permis auto