x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Sprijină un copil din mediul defavorizat să nu renunțe la școală!

Sprijină un copil din mediul defavorizat să nu renunțe la școală!

01 Mar 2024   •   12:45
Sprijină un copil din mediul defavorizat să nu renunțe la școală!
Sursa foto: shutterstock

Educația este singura modalitate prin care o persoană poate avea o viață mai bună. Cu toate acestea, din nefericire, mulți copii încă nu au acces la educație, din cauza mediului în care trăiesc și a problemelor din familie. Copiii din mediii defavorizate și-ar dori să meargă la școală, însă nu au acest privilegiu. Din fericire, poți să îi ajuți și tu, printr-un gest mic, dar care face diferența: redirecționând o parte din impozitul tău pe venit. Iată cum poți ajuta acești copii!

Cum redirecționezi 3,5% din impozit

Redirecționarea a 3,5% din impozit este simplă și poate ajuta copiii din mediile defavorizate. Unul dintre programele care ajută acești copii să meargă la școală este cel inițiat de United Way. Astfel, pentru a face parte din schimbare și pentru a sprijini copiii care au nevoie, tot ce trebuie să faci este să completezi formularul 230 și să îl depui până pe 27 mai 2024.

 

După ce vei completa formularul, îl poți trimite la United Way sau poți să îl depui la ANAF. Un gest mic, ce îți va consuma doar câteva minute, va face o diferență enormă pentru copiii din mediile defavorizate, care pot avea șansa la un viitor mai bun.

Cum poți ajuta copiii din medii defavorizate să meargă la școală

Una dintre metodele prin care poți ajuta copiii din medii defavorizate să meargă la școală este prin redirecționarea a 3,5% din impozit. Această inițiativă are un impact foarte mare, însă nu este singurul lucru pe care îl poți face.

 

Spre exemplu, poți căuta cazuri de copii care au nevoie de ajutor și îi poți sprijini cu rechizite, îmbrăcăminte, încălțăminte sau ce mai au nevoie. De asemenea, nu doar copiii trebuie ajutați, ci și părinții. De multe ori, aceștia pot avea un viitor mai bun, dacă li se oferă un loc de muncă, eventual șansa de a se muta la oraș sau într-o altă comună, cu mai multe oportunități. Dacă părinții vor avea un venit stabil, vor reuși să îi asigure copilului tot ceea ce are nevoie pentru a-și continua studiile. Astfel, va fi ajutată pe termen lung și societatea.

 

Așa cum probabil știi deja, pentru familiile din mediile defavorizate, educația nu este pe lista de priorități. Acești oameni fac mari eforturi pentru a-și asigura hrana zilnică și ceea ce mai este nevoie pentru a supraviețui, astfel că rechizitele nu sunt o prioritate. Uneori, nici măcar hrana nu este suficientă, ceea ce poate afecta dezvoltarea copiilor.

 

În acest context, cei mici sunt nevoiți să abandoneze școala, iar pentru a-i ajuta să își reia studiile, este nevoie de implicare din partea părinților, a profesorilor și a societății. Care sunt exact ajutoarele necesare unui copil, pentru a fi readus la școală? În primul rând, are nevoie de ajutor material, ceea ce înseamnă mese calde, rechizite, îmbrăcăminte și încălțăminte. De asemenea, ajutorul înseamnă și educație non-formală sau chiar ajutor pentru teme, astfel încât să recupereze materia. Este important ca acești copii din medii defavorizate să aibă nevoile de bază satisfăcute, pentru a putea merge la școală și pentru a avea un viitor mai bun. În acest mod, își vor putea susține familia și comunitatea va avea numai de câștigat.

 

Redirecționează cei 3,5% din impozit și ajută un copil să învețe! Este unul dintre cele mai frumoase gesturi pe care le poți face și care nu te costă nimic. De asemenea, te încurajăm să le spui și prietenilor de o astfel de inițiativă, pentru că fiecare mic gest contează și, cu fiecare redirecționare, viitorul copiilor va fi mai bun.

 

Sursa foto: Shutterstock

 

×