x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social De ce să ne ferim în 2024! Superstiții în anii bisecți

De ce să ne ferim în 2024! Superstiții în anii bisecți

de Redacția Jurnalul    |    02 Ian 2024   •   19:00
De ce să ne ferim în 2024! Superstiții în anii bisecți
Sursa foto: Instagram | chizhevskiy.deni_new

În 2024, luna februarie include o zi în plus, 29 februarie. Anii bisecți, cu 366 de zile, au fost întotdeauna zugrăviți în mister și superstiții în diferite culturi. Unii văd acest an ca fiind plin de necazuri, alții cred că este unul special, aducând evenimente pozitive.

Cele mai importante suprestiţii arată că, într-un an bisect, nu e bine să te căsătoreşti, deoarece există pericolul unui divorţ rapid. Nici divorţul nu este recomandat însă în acest an. Există superstiţia că, după o astfel de despărţire, persoanele în cauză vor rămâne singure pentru multă vreme.

Tot în această listă, nici alte schimbări nu sunt indicate. Este vorba despre locul de muncă, domiciliul sau chiar culoarea părului.

De asemenea, există superstiţii privind începerea unor proiecte noi, care ar fi bine să fie amânate pentru anul următor, şi aici vorbim de construcţia unei case, începerea unor afaceri sau realizarea unor achiziţii costisitoare. Toate, se zice, sunt de rău augur în acest an.

O veche tradiție spune că, pe 29 februarie, tinerele pot să-și ceară iubiții în căsătorie, ele fiind îndreptățite să facă primul pas, iar dacă bărbatul refuză propunerea trebuie să îi ofere iubitei sale 12 perechi de mănuși. Motivul acestui gest mai puțin obișnuit este că astfel, ea le va purta tot anul pentru a ascunde rușinea provocată de lipsa unui inel de pe deget, câte o pereche pentru fiecare lună a anului. În zilele noastre această tradiție nu mai este respectată, tinerii preferând ca atunci fac cererea în căsătorie, acest lucru să se întâmple într-un mod cât mai spectaculos.

Bătrânii de la sate împărtăşesc celor mai tineri o veche legendă care spune că, din patru în patru ani, în an bisect, este interzis culesul ciupercilor, fiindcă în această perioadă toate devin otrăvitoare.

 

×
Subiecte în articol: ani bisecti superstitii