Tratamentul fibroadenoamelor la sân şi al nodulilor benigni de tiroidă prin ecoterapie a fost prezentat joi în România de reprezentanţi ai societăţii franceze Theraclion şi ai Centrului medical Bio Terra Med, în prezenţa ambasadoarei Franţei la Bucureşti, Michele Ramis.
Diplomatul a precizat că noua tehnologie echopulse permite tratarea tumorilor cu ultrasunete neinvaziv, rapid. Michele Ramis a vorbit şi despre necesitatea unui parteneriat franco-român în ce priveşte echipamentele inovative precum cele folosite în ecoterapie.
Metoda de tratament cu ultrasunete dezvoltată de compania Theraclion şi disponibilă în România în urma parteneriatului cu Bio Terra Med a fost prezentată de David Caumartin, director general al Theraclion, şi de medicul Cornel Lungu.
Ei au explicat că ecoterapia este un tratament care foloseşte ultrasunetele. Fasciculele de ultrasunete sunt concentrate asupra unui singur punct pe care îl vor bombarda cu o intensitate foarte mare, astfel încât rezultatul este supraîncălzirea ţesutului din punctul respectiv, până la 85 de grade, lăsând ţesuturile sănătoase din jur neafectate.
Procesul de topire inactivează tumorile pe loc, studiile arătând că în primul an dimensiunile acestora se pot diminua cu până la 70 - 75%.
Ecoterapia este indicată în tratarea fibroadenoamelor la sân şi a nodulilor benigni predominant solizi de tiroidă ca alternativă la intervenţiile chirurgicale.
Potrivit specialiştilor, ecoterapia este singura metodă neinvazivă, pacientul este tratat în ambulatoriu şi nu are nevoie de perioadă de recuperare sau tratament ulterior.
Procedura durează între 20 şi 50 de minute, iar pacientul este doar uşor sedat.
Ecoterapia se realizează cu ajutorul dispozitivului medical de înaltă tehnologie echopulse, dezvoltat de Theraclion şi prezent în România în cadrul "Echotherapy Treatment & Research - Eastern European Centre", creat de Bio Terra Med, centru medical privat acreditat să realizeze tratamentele cu ecoterapie pentru ţările din Estul Europei. AGERPRES