Lucrările de demolare a stadionului Steaua vor începe în câteva zile. Noua arenă va fi construită mai aproape de bulevard. Termenul de finalizare a lucrărilor este prevăzut pentru începutul anului 2020, după ce actualul stadion a ajuns în paragină.
Constructorii au luat această decizie pentru a crea, în locul unde se află acum tabela electronică, mai mult spaţiu pentru evacuarea spectatorilor. „Conform caietului de sarcini, stadionul va avea minimum 30 de mii locuri, va fi o arenă UEFA categoria 4. La el se adaugă muzeul, spaţiile de cazare, cele comerciale. Noi sperăm să fie un stadion ca cel de la Craiova, care să aibă «viaţă» tot timpul anului, nu o arenă care să stea închisă şi să fie deschisă doar la un eveniment sportiv”, a declarat Adrian Ceafălan, directorul de investiţii CNI.
CNI mai precizează şi că în urma preluării Stadionului Steaua de la Ministerul Apărării, prin protocol de predare-primire semnat în data de 13 iunie 2018, Compania Națională de Investiții a semnat, pe 18 iunie 2018, contractul privind proiectarea, asistența tehnică din partea proiectantului și execuția lucrărilor de desființare a obiectivului de investiții. „Arena va avea o capacitate totală de 30.500 de locuri pentru spectatori, o suprafaţă desfăşurată de 70.000 mp, 4 vestiare, spații de cazare pentru sportivi (24 de camere), 1.070 mp de spațiu de expunere (muzeu), 980 mp de spaţii comerciale, restaurant pitch-view / bar sky view”, au precizat constructorii într-un comunicat de presă. S-a luat în calcul și faptul că în aceeași zonă urmează să fie construit și un stadion de atletism, astfel că această corelare a fluxurilor a generat necesitatea de a muta arena. De la 1 octombrie se dorește demararea lucrării noului stadion, cu prepararea fundației arenei, iar dacă timpul va permite, inclusiv turnarea ei. Dacă nu vor apărea complicații, din martie 2019 va începe construcția propriu-zisă.
În vara lui 2020, Bucureștiul va organiza 4 meciuri de la Campionatul European. Procesul de demolare în sine va dura aproximativ 4 luni.