x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Unul din opt copii este bătut de părinţi

Unul din opt copii este bătut de părinţi

de Theodora Şutiu    |    22 Feb 2019   •   16:42
Unul din opt copii este bătut de părinţi
Sursa foto: monkeybusinessimages/Getty Images/iStockphoto

Numărul cazurilor de tip bullying în rândul copiilor, raportate la Asociaţia Telefonul Copilului, s-a dublat în 2018, faţă de 2017. Cele mai multe s-au produs în şcoli şi grădiniţe. Potrivit asociaţiei, multe dintre cazuri au necesitat consiliere juridică şi psihologică de lungă durată din partea specialiştilor.

Dintre copiii care au apelat la serviciile oferite de Asociaţia Telefonul Copilului, aproape 96% au afirmat că persoanele cu care discută despre problemele personale sunt din afara familiei, în timp ce doar 4% au afirmat că acestea fac parte din familie. Cele mai multe cazuri de abuzuri au fost de molestare fizică şi violenţă acasă. Totodată, 80% dintre copii au fost agresaţi de ambii părinţi sau unul dintre ei.

Mai multe abuzuri la ţară

Conform raportului Asociaţiei Telefonul Copilului, cele mai multe cazuri (56,52 %) provin din mediul rural, urmat de urban cu 29,96, în timp ce 13,52 la sută dintre apelanţi nu au oferit detalii despre acest aspect. Victimele bullying-ului au fost în proporţie de 51,86% băieţi şi 48,14% fete. În acelaşi timp, aproape 63% dintre copiii supuşi abuzurilor provin din familii normale, 51% din familii monoparentale, familii extinse şi familii adoptatoare, iar 2% din centrele de plasament.

Copiii au exprimat nevoia de consiliere juridică privind consecinţele în urma divorţului părinţilor sau modul în care va fi afectată relaţia lor cu aceştia, măsuri de combatere a violenţei în familie, precum ordinul de protecţie şi ordinul de restricţie.

×
Subiecte în articol: abuz bullying parinti