x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Vaslui: Bebeluş cu boală diareică acută, izolat la Spitalul Judeţean de Urgenţă

Vaslui: Bebeluş cu boală diareică acută, izolat la Spitalul Judeţean de Urgenţă

26 Feb 2016   •   13:38
Vaslui: Bebeluş cu boală diareică acută, izolat la Spitalul Judeţean de Urgenţă
Sursa foto: Dragos Stoica/Intact Images

Un bebeluş în vârstă de şapte luni, internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui, a fost diagnosticat cu boală diareică acută. Cazul a fost raportat de conducerea unităţii sanitare atât la Direcţia de Sănătate Publică Vaslui, cât şi la Institutul Naţional de Boli Infecţioase "Matei Balş" din capitală. Potrivit conducerii SJU Vaslui, copilul este din comuna vasluiană Hoceni şi a fost adus de la Spitalul Municipal din Huşi.

"Copilul a fost dagnosticat cu boală diareică acută, cu rotavirus, având un grad de deshidratrare de cinci la sută. S-a luat decizia izolării sale într-un salon al secţiei de pediatrie, nefiind necesar transferul în altă unitate medicală. Din discuţia pe care am avut-o cu medicul pediatru care a preluat copilul, starea sa generală este bună", a declarat, vineri, pentru AGERPRES, directorul medical al SJU Vaslui, dr. Lelia Croitoru.

Copilul va rămâne în continuare internat în spitalul vasluian, unde va fi supus unor investigaţii suplimentare pentru a se vedea dacă în acest caz este vorba şi despre infecţia cu bacteria E-coli.

×