x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Vești bune din Maroc. Nu sunt cetățeni români printre victimele seismului

Vești bune din Maroc. Nu sunt cetățeni români printre victimele seismului

de Redacția Jurnalul    |    10 Sep 2023   •   11:00
Vești bune din Maroc. Nu sunt cetățeni români printre victimele seismului
Sursa foto: antena3CNN

Până în acest moment, potrivit informațiilor obținute de Ambasada României la Rabat, nu există cetățeni români printre victimele cutremurului, anunță, sâmbătă, Ministerul Afacerilor externe.

„În continuarea informațiilor referitoare la seismul produs la data de 8 septembrie 2023, în zona munților Atlas din Regatul Maroc, soldat cu morți și răniți, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizează că Ambasada României la Rabat menține legătura cu autoritățile locale implicate în gestionarea urmărilor cutremurului și cu cetățenii români rezidenți, demersuri efectuate în coordonarea Centralei MAE. Până în acest moment, potrivit informațiilor obținute de Ambasada României la Rabat, nu există cetățeni români printre victimele cutremurului”, se arată într-un comunicat de presă.

MAE amintește că cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la următoarele numere de telefon ale Ambasadei României la Rabat: +212 537 72 14 93 și +212 537 20 74 01, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de urgență al secției consulare: +212 67 99 77 751.

Peste 2.000 de persoane au fost ucise în urma cutremurului din Maroc, iar alte peste 2.000 au fost rănite, dintre care peste 1.400 sunt în stare critică, potrivit Reuters. OMS arată că peste 300.000 de persoane au fost afectate în Marrakech și zonele învecinate.

Seismul a lovit, în noaptea de vineri spre sâmbătă, munții Atlas din Maroc.

Adâncimea cutremurului cu magnitudinea 6,8 pe scara Richter a fost estimată la 18,5 kilometri, potrivit Institutului American de Geofizică (USGS).

×
Subiecte în articol: maroc cutremur romani Alex Arabadji