x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Vești proaste pentru petrecăreți. Românii care locuiesc la casă sau la bloc riscă amenzi uriașe

Vești proaste pentru petrecăreți. Românii care locuiesc la casă sau la bloc riscă amenzi uriașe

de Redacția Jurnalul    |    21 Oct 2024   •   18:45
Vești proaste pentru petrecăreți. Românii care locuiesc la casă sau la bloc riscă amenzi uriașe

Atât persoanele care locuiesc la casă, cât și cele care stau la bloc și organizează petreceri sunt pasibile de amenzi. Acestea se situează, în prezent, între 500 și 1.500 de lei dar pot ajunge la 12.000 de lei, porivit unui proiect de lege.

Românii care sărbătoresc acasă și își nu cer înainte permisiunea vecinilor, riscă amenzi care în anumite condiții s-ar putea dubla. 

Petrecerile acasă sunt interzise

Potrivit legii actuale, se consideră contravenție:

„Organizarea de petreceri cu caracter privat şi utilizarea de aparatură muzicală la intensitate de natură a tulbura liniştea locuitorilor, în corturi, alte amenajări sau în spaţiu neacoperit, situate în perimetrul apropiat imobilelor cu destinaţia de locuinţe sau cu caracter social, în mediul urban.”

Prevederile sunt valabile doar pentru locuitorii din mediul urban dar noul proiect normativ vrea să extindă sanțiunile și în mediul rural. 

Prin urmare, persoanele care organizează petreceri acasă fără să își anunțte vecinii și să primească acordul lor, ar putea risca amenzi de până la 3.000 de lei. 

Propunerea prevede dublarea amenzilor în anumie cazuri, acesta putând ajunge și la 12.000 de lei. Este vorba despre petrecerile organizate de firme, dacă acestea au loc în apropierea locuințelor și reprezintă un deranj pentru locuitorii din zonă. 

Totodată, gălăgia și renovările din locuințe care produc zgomot în intervalele orare stabilite pentru liniște sunt sancționate. 

×
Subiecte în articol: petrecere amenda