x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social VIDEO Guvernul aprobă un pachet de măsuri sociale pentru copii, pensionari și persoane cu dizabilități

VIDEO Guvernul aprobă un pachet de măsuri sociale pentru copii, pensionari și persoane cu dizabilități

15 Dec 2021   •   10:10
VIDEO Guvernul aprobă un pachet de măsuri sociale pentru copii, pensionari și persoane cu dizabilități

Mai multe măsuri de protecție socială vor fi aprobate în ședința de guvern de astăzi, anunță premierul Nicolae Ciucă. Este vorba despre alocații și pensii pentru copii, persoane cu dizabilități, pensionari. Acestea vor intra în vigoare din ianuarie 2022. 

Astfel, va crește punctul de pensie cu 10%, de la 1.442 lei, la 1.586 de lei. Indemnizața socială se va majora cu 25%, de la 800 de lei, la 1.000 de lei. Va fi introdusă și o indemnizație suplimentară pentru persoanele cu dizabilități.

"Aprobăm în şedinţa de Guvern de astăzi un pachet de măsuri sociale în beneficiul copiilor, pensionarilor şi persoanelor cu dizabilităţi, aşa cum ne-am asumat prin programul de guvernare. Stabilim majorarea punctului de pensie cu 10%, începând cu luna ianuarie a anului viitor, de la 1.442 lei, cât este în prezent, la 1.586 de lei. Decidem, de asemenea, creşterea indemnizaţiei sociale pentru pensionari cu 25%, de la 800 de lei, la 1.000 de lei, începând cu anul 2022. De asemenea, majorăm alocaţia de stat pentru copii şi instituim acordarea, anul viitor, a unei indemnizaţii suplimentare pentru persoanele cu dizabilităţi, respectiv a 13-a indemnizaţie", a explicat premierului. 

 


 

×