x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Cutremure în Turcia. Voluntari cu câini de salvare au plecat din Cluj-Napoca să ajute la găsirea oamenilor de sub dărâmături

Cutremure în Turcia. Voluntari cu câini de salvare au plecat din Cluj-Napoca să ajute la găsirea oamenilor de sub dărâmături

de Redacția Jurnalul    |    08 Feb 2023   •   14:30
Cutremure în Turcia. Voluntari cu câini de salvare au plecat din Cluj-Napoca să ajute la găsirea oamenilor de sub dărâmături
Sursa foto: IGSU

Voluntari cu câini de salvare din Cluj-Napoca au plecat în Turcia să-i găsească pe supraviețuitorii cutremurelor.

Astfel că două persoane au plecat, miercuri, spre Capitală împreună cu câinii de salvare, unde se vor alătura forțelor române care merg în Turcia pentru a acorda ajutor. Reprezentanții Asociației pentru Câini de Salvare Transilvania (CST) au fost alertați de Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU). 

”În baza protocolului încheiat între DSU si ONG-urile care au caini pregatiti pentru căutare, 2 voluntari ai Clubului Cainilor Utilitari cu doi caini vor face parte din prima echipa de support.  Alti 3 voluntari cu 3 caini din cadrul asociatiei noastre raman in alerta  pentru o eventuala suplimentare ulterioară de forte.

De la Asociația pentru Câini de Salvare Transilvania – Oana Ciora cu câinele Dino si Rareș Urs cu câinele Max. De la Clubul Câinilor Utilitari din București sunt Eugen Voicu cu Kali și de la Câini de Salvare Gugulania din Caransebeș, Cristian Brecica cu Vreni”, a transmis Asociația pentru cluj24.ro.

Bilanțul persoanelor decedate în urma cutremurelor din sudul Turciei au murit circa 9.500 de oameni și zeci de mii au fost răniți în această țară și în nordul Siriei. Totodată, peste 40.000 de persoane au rămas fără locuințe. Autoritățile turce spun că circa 13,5 miloane de persoane au fost afectate, în regiunea Adana, în vest, până la Diyarbakir, în est, și 300 km, de la Malatya, în nord, până la Hatay, în sud. 

Aproximativ 12.000 de salvatori turci și 9.000 de soldați se află în zonele calamitate. Circa 70 de state au trimis ajutoare și echipe de salvare. 5.775 de clădiri au fost distruse. 

Președintele Tayyip Erdogan a declarat stare de urgență în 10 provincii, timp de  trei luni. Primele două cutremure au avut magnitudini de peste 7 grade Celsius. Guvernul de la Ankara vrea să cazeze temporar, în hotelurile din Antalya, persoanele sinistrate. 

 

×
Subiecte în articol: caini salvare turcia cluj cutremure