x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Alertă de ger puternic! Val de aer polar peste România

Alertă de ger puternic! Val de aer polar peste România

de Andreea Tiron    |    10 Dec 2022   •   07:20
Alertă de ger puternic! Val de aer polar peste România
Sursa foto: Hepta

Una caldă, una rece. După câteva zile în care temperaturile au fost blânde cu noi, de duminică iarna își intră în drepturi, iar diferențele de temperatură vor fi de peste 15 grade.

Directorul Agenției Naționale de Meteorologie, doamna Elena Mateescu, a vorbit la Antena 3 CNN despre valul de aer polar care vine peste Europa și cum va fi vremea în România săptămâna viitoare :

"Diferențele de temperaturi vor fi mai mari de 15 grade Celsius. Răcirea se va simți în special în partea de vest, nord-vest a țării. Dacă sâmbătă vom consemna valori minime de 14 -16 grade, ei bine iată, duminică, vom avea  7 -  9 grade.

Săptămâna va debuta în partea de Vest a țării cu valori de numai 0-2 grade, în timp ce în sud se vor înregistra valori de 9-10 grade, dar de marți răcirea va fi semnificativă în toată țara și mai ales în zilele de miercuri și joi.

Ne așteptăm în București să avem temperaturi deosebit de negative, mai ales pe parcursul nopții de miercuri. Dimineața vor fi -5 -  -6 grade Celsius. De asemenea, vor fi și precipitații sub formă de ploaie în zonele mai joase de relief și ninsoare la munte", a declarat directorul ANM.

vremea aer polar

×
Subiecte în articol: alertă de ger aer polar romania