x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Alertă de nivel trei emisă în România: vijelii extreme, rafale de până la 100 km/h și grindină de mari dimensiuni. Avertizare de tornadă!

Alertă de nivel trei emisă în România: vijelii extreme, rafale de până la 100 km/h și grindină de mari dimensiuni. Avertizare de tornadă!

de Redacția Jurnalul    |    13 Iul 2023   •   09:04
Alertă de nivel trei emisă în România: vijelii extreme, rafale de până la 100 km/h și grindină de mari dimensiuni. Avertizare de tornadă!
Sursa foto: Hepta

O alertă de nivel trei, nivelul maxim, de vijelii extreme în vestul și centrul României, a fost emisă de Estofex, pentru astăzi, 13 iulie 2023.

Potrivit Antena 3 CNN, urmează vijelii extreme în vestul și centrul României, cu grindină de mari dimensiuni, și rafale de vânt de peste 80 - 100 km/h, prognozate de Estofex ( n.r. European Storm Forecast Experiment).

De asemenea, este cod roşu de furtuni puternice în Ungaria. 

Un nivel 3 de alertă este emis pentru nord-estul Croației, sudul Ungariei, nordul Serbiei și centrul și nordul României, în principal pentru rafale puternice de vânt și grindină de mari dimensiuni, portivit Estofex.

Peste România va fi prezentă și o avertizare privind pericolul formării unei tornade.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: alerta grindină tornada vreme extrema